Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit, iar 13 au fost răniți

Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit, iar 13 au fost răniți
Kabul, Afganistan / Foto: Mohammad Rahmani (Unsplash.com)

Atacul a vizat satul Al-Rashad din provincia Diyala și a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, fiind soldat 11 morţi şi 13 răniţi, a declarat o sursă de securitate din provincie.

Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit

O a doua sursă a precizat că acest atac cu arme de calibru mic a vizat un sat care numără printre locuitorii săi mulţi membri ai forţelor de securitate.

Locuitorii satului fac parte, în principal, din tribul Bani Tamim, de care aparţine guvernatorul provinciei, au mai precizat cele două surse, potrivit stirilekanald.ro.

La începutul lunii septembrie, 13 membri ai poliţiei federale irakiene au fost ucişi într-un atac jihadist la punctul lor de control din apropiere de Kirkuk, în nordul ţării.

Trei atacuri sinucigaşe revendicate de Statul Islamic s-au soldat, în 2017, cu moartea a cel puţin 60 de persoane în sudul Irakului.

În prezent, gruparea Stat Islamic „menţine o prezenţă în mare măsură clandestină în Irak şi Siria şi conduce o insurgenţă susţinută de ambele părţi ale graniţei dintre cele două ţări”, potrivit unui raport ONU publicat la începutul anului 2021.

În Siria şi Irak organizaţia jihadistă ar menţine „în total 10.000 de combatanţi activi”, potrivit acestui raport.

ISIS a reușit să cucerească în 2014 aproape o treime din teritoriul irakian, pe care a fost forțat să îl abandoneze la sfârșitul anului 2017.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe