Atentat Nisa: Decizie ULUITOARE a poliției judiciare franceze. A cerut primăriei să fie șterse PROBELE VIDEO cu înregistrările din noaptea tragediei

Atentat Nisa: Decizie ULUITOARE a poliției judiciare franceze. A cerut primăriei să fie șterse PROBELE VIDEO cu înregistrările din noaptea tragediei
foto: libertatea.ro

Poliția judiciară franceză a solicitat Primăriei din Nisa să șteargă toate înregistrările de pe mai multe camere de supraveghere, care au surprins imagini cu atentatul din 14 iulie.

Parchetul Parisului a trimis primăriei din Nisa o cerere cel puțin neobișnuită: să șteargă "complet" 24 de ore de înregistrări provenite de la șase camere de supraveghere, dar și a tuturor scenelor de la începutul atentatului care a avut loc pe Promenade des Anglais, în noaptea de 14 iulie, scrie Le Figaro, conform Hotnews.

Parchetul a evocat o îngrijorare legată de "evitarea difuzării necontrolate a acestor imagini". Municipalitatea a refuzat și a cerut procurorului să pună sub sechestru aceste imagini.

Agenții centrului de supraveghere urbană din Nisa sunt siderați.

"Este pentru prima oară când ni se cere să distrugem probe. Centrul de video-supraveghere ar putea fi pus sub acuzare, iar agenții însărcinați cu acest dispozitiv nu au competență pentru a efectua astfel de operațiuni", a declarat o sursă apropiată dosarului.

Contactat de Le Figaro, parchetul din Paris a confirmat informația și a precizat:

"Acest lucru a fost făcut pentru a evita difuzarea necontrolată și nestăpânită a acestor imagini".

Poliția națională a precizat:

"Din miile de camere instalate în Nisa, 140 prezintă elemente interesante de anchetă. Poliția judiciară a recuperat 100% imaginile de pe aceste camere. PJ și parchetul au cerut deci ștergerea imaginilor de pe aceste 140 de camere pentru a evita folosirea răuvoitoare a acestora din grijă pentru demnitatea victimelor și pentru a evita ca aceste imagini să apară pe site-uri jihadiste cu scop de propagandă".

Ultima oră
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)