Au început audierile privind războiul din Ucraina, iar delegația rusă a absentat: „Faptul că locurile destinate Rusiei sunt goale vorbește de la sine”

Au început audierile privind războiul din Ucraina, iar delegația rusă a absentat: „Faptul că locurile destinate Rusiei sunt goale vorbește de la sine”
Au început audierile privind războiul din Ucraina, iar delegația rusă a absentat. Sursa: Facebook/International Court of Justice

Astăzi, au început audierile Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ), prin care se vor discuta măsurile cere trebuie impuse Rusiei pentru a opri acțiunile militare din Ucraina.

Într-o scrisoare datată 5 martie 2022, ambasadorul Federației Ruse în Regatul Țărilor de Jos anunțat că guvernul său nu intenționează să participe la audieri, potrivit Digi24.

Au început audierile privind războiul din Ucraina

CIJ a trimis Rusiei o comunicare urgentă prin care i se transmite faptul că va impune măsuri „provizorii” sau imediate pentru a proteja Ucraina, țara reclamantă.

„Într-o scrisoare datată 5 martie 2022, ambasadorul Federației Ruse în Regatul Țărilor de Jos anunțat că guvernul său nu intenționează să participe la audieri. Curtea regretă lipsa Federației Ruse la audieri”, a spus judecătoarea Joan Donoghue, preşedinta CIJ.

„Faptul că locurile destinate Rusiei sunt goale vorbește de la sine”

Audierile Curții Internaționale de Justiție (CIJ) vor avea loc în zilele de 7 și 8 martie, când se va stabili dacă să dispună „măsuri provizorii” în procesul intentat de Ucraina împotriva Rusiei pentru a opri acțiunile militare ale Moscovei în Ucraina.

Faptul că locurile destinate Rusiei sunt goale vorbește de la sine. Ei absentează din această sală de judecată. Rușii sunt pe teren, purtând un război împotriva țării mele”, a spus Anton Korinevici, agentul Ucrainei la CIJ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)