AUR are epigoni în Germania: Scandalul deputatului nevaccinat!

AUR are epigoni în Germania: Scandalul deputatului nevaccinat!
Sursa foto: Hepta/ Bundestag Germania

Nesupunerea civică, cu referire la vaccinarea anti-Covid, declanșată și întreținută în România cu surle și trâmbițe de partidul AUR, are epigoni și la case mai mari chiar și la Berlin. Chestiunea se dovedește a fi mai mult decât un scandal, e o încălcare a unui drept constituțional. Însuși Wolfgang Kubicki, vicepreședinte din partea partidului liber-democrat, FDP, de guvernământ, a admis că a fost o greșeală regretabilă.

Ruptura dintre cei nevaccinați și cei vaccinați trece chiar prin inima democrației germane – Bundestag-ul din Berlin! Este trista concluzie a cotidianului german BILD din 14.01.2022.

Excluderea deputatului AfD (Alternativa pentru Germania), mișcare de dreapta, Joachim Wundrak, general locotenent de flotilă aeriană în retragere, decorat de statul german, nevaccinat, dar testat la zi PCR pentru Covid19, de la ședința Comisiei pentru Afaceri Externe este o „rupere de tabu”. Toată presa germană, de la stânga la dreapta, protestează.

Complet independent de apartenența la un partid politic, majoritatea parlamentară nu trebuie să împiedice pur și simplu anumiți colegii să își exercite drepturile legitimate democratic și statuate constituțional. Este ceea ce i s-a întâmplat deputatului Wundrak care a fost poftit afară din sala de ședință din motiv că era nevaccinat și sala ar fi fost inadecvată pentru a-i da posibilitatea să rămână, fiind prea mică…

Fostul președinte al Bundestagului Wolfgang Schäuble (CDU, Uniunea Creștin Democrată, partid de opoziție) a permis persoanelor nevaccinate cu teste negative participarea la toate ședințele din Bundestag.

Dreptul deputaților de a-și exercita liber mandatul, care este consacrat în Legea fundamentală, nu e negociabil. Nu poate și nu trebuie să fie subminat nici măcar de protecția sănătății tuturora.

Succesoarea lui Schäuble, deputata Bärbel Bas, din partea SPD, partidul social-democrat, de guvernământ, care îl dă si pe cancelarul Olaf Scholz, nu pare însă să-i pese de astfel de chestiuni de principiu și impune un nou set de reguli de acces în Bundestag care „dăunează enorm reputației Parlamentului”, relatează cotidianul german BILD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina