Austria constată scăderea cererilor de azil după introducerea de către Serbia a vizelor pentru India și Tunisia

Austria constată scăderea cererilor de azil după introducerea de către Serbia a vizelor pentru India și Tunisia
sursă foto: captură YT
Introducerea vizelor de către Serbia pentru mai multe țări, inclusiv India și Tunisia, din cauza presiunii UE de a opri migrația ilegală, a fost apreciată de Austria care resimte primele efecte ale demersurilor de frânare a acordării de azil după scăderea evidentă a solicitanților de azil din Tunisia și din India.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne al Austriei, desfășurarea unor controale intensive ale poliției a fost crucială pentru scăderea ratelor de azil, relatează SchengenVisaInfo.com, citată de G4media.

„Eliminarea intrării fără viză pentru cetățenii indieni și tunisieni este o măsură importantă pentru a limita sfera de acțiune a crimei organizate – mafia traficului de persoane. Datorită scăderii puternice a numărului de solicitanți de azil tunisieni și indieni, frâna acordării de azil începe să aibă efect”, a menționat ministrul de Interne Gerhard Karner.

Potrivit oficialului, în perioada cuprinsă între jumătatea lunii decembrie și primele zile ale anului 2023, arestările legate de această problemă au scăzut cu 70%

Măsura introdusă de statul sârb a afectat grav baza de afaceri a mafiei traficului de persoane

Numărul de cereri de azil depuse de indieni și tunisieni în Austria a depășit 30.000 numai anul trecut, ajungând la 1.000 într-o singură săptămână, până la sfârșitul lunii octombrie.

Potrivit World Data Info, 39.867 persoane au solicitat azil în Austria pe parcursul anului 2021, 12.022 de cereri fiind acceptate și 9.297 refuzate. Rata totală de acceptare a fost de 56,4% iar principalele țări de origine pentru solicitanți au fost Siria (16.281), Afganistan (739), Maroc (1.920), Somalia (1.695), Pakistan (1.362), Irak (1.052) și Bangladesh (1.027).

Conform Trading Economics, numărul solicitărilor de azil în Austria a fluctuat în timpul anului, cele mai mari rate fiind înregistrate în octombrie (17.980) iar cele mai scăzute (3.105) în februarie. În perioada ianuarie – octombrie 2022, în Austria au fost depuse 89.210 cereri de azil.

Cea mai relevantă rută pentru Austria în 2022 a rămas ruta estică a Mediteranei, care pleacă din Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, România și Ungaria, ajungând până în Austria.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea