Austria introduce controalele la frontiera cu Slovacia după ce guvernul ceh a anunțat aceeași măsură ca să descurajeze în special migranții sirieni

Austria introduce controalele la frontiera cu Slovacia după ce guvernul ceh a anunțat aceeași măsură ca să descurajeze în special migranții sirieni
Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi: Peste 100 de milioane de oameni au fost obligați să-şi părăsească locuinţele din cauza conflictelor: „Este un record care nu ar fi trebuit să fie stabilit vreodată”. Foto simbol: Hepta - Abaca Press / AA

Austria va introduce controale la frontiera sa cu Slovacia începând de la miezul nopții, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, confirmând un raport al agenției de presă APA.

Guvernul ceh spune că migrația ilegală – în principal din Siria – a crescut cu 1.200% în acest an

Purtătorul de cuvânt al ministerului a precizat că această măsură este un răspuns la declarațiile făcute luni de oficiali guvernamentali cehi, care au declarat că guvernul ceh va reintroduce temporar controalele la granița cu Slovacia pentru a răspunde la creșterea migrației ilegale.

Migrația ilegală – în principal din Siria – a crescut cu 1.200% în acest an, a declarat ministrul de interne Vit Rakusan într-o conferință de presă.

„Ceea ce se întâmplă în acest an este fără precedent. De la începutul anului 2022, poliția a reținut 11.000 de migranți ilegali”, a declarat Rakusan.

„Este vorba de migrație de tranzit, marea majoritate a acestora vizând Germania. Acest lucru a stârnit nervozitate și pe partea germană a frontierei”, a adăugat el.Controalele vor dura inițial 10 zile, a precizat Rakusan.

Țările central-europene din UE și zona Schengen, care nu presupun controale la frontieră, au acordat statutul de refugiat unui număr de peste 400.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului, dintre care se estimează că aproximativ 300.000 rămân în țară și nu sunt incluși în datele privind migrația ilegală.

Rakusan a precizat că vecinii cehi au fost informați de această decizie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:28 - Virgil Popescu (PNL): „Taxa pe soare e fake-news” / Cătălin Drulă (USR): Ministrul a spus niște minciuni. Ieșirile PSD-iștilor împotriva lui Popescu sunt ipocrite. La moțiune au făcut scut în jurul lui (VIDEO)
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”