Avionul cancelarului german a fost SABOTAT: Incidentul din Germania perturbă Summitul G20! (FOTO)

Avionul cancelarului german a fost SABOTAT: Incidentul din Germania perturbă Summitul G20! (FOTO)
Foto: Fox News

Cancelarul german, Angela Merkel, a absentat de la deschiderea summitului G20 la Buenos Aires după o aterizare de urgenţă a avionului său la Koln (vestul Germaniei), joi seară. Presa germană afirmă că avionul cancelarului german a fost sabotat.

Avionul Airbus al cancelarului decolat din Berlin, s-a întors din drum după ce a survolat Olanda, din cauza unei probleme tehnice.

În jurul orelor 19.30 GMT, căpitanul a anunţat pasagerii că trebuie să se întoarcă deoarece o problemă tehnică a provocat oprirea mai multor sisteme electrice. “Nu trebuie să vă faceţi nicio grijă, vom ateriza în siguranţă la Koln”, a spus el.

Aterizarea a fost bruscă, avionul având încă mult carburant la bord, iar frânele sale au fost foarte solicitate, afirmă dpa. De altfel, pe pista aeroportului au fost mobilizate mai multe camioane de pompieri.

Presa germană a anunţat vineri dimineaţă că incidentul nu a fost întâmplător, avionul Angelei Merkel fiind sabotat.

Autorităţile iau în calcul un act intenţionat şi sunt în curs de anchtare a situaţiei.

Deocamdată, Angela Merkel, care a ratat deschiderea G20, a fost nevoită să îşi anuleze o parte din întâlnirile programate, printre care şi cea cu Vladimir Putin.

Coincidenţă sau nu,vicecancelarului german, Olaf Scholz, care se afla în avion cu Angela Merkel, i-a fost atacata casa. Presa germană, citată de Digi24, vorbeşte despre un grup de 14 indivizi care au dat foc unei maşini şi au aruncat cu borcane cu vopsea spre apartamentul acestuia.

Tot presa germană anunţă că Angela Merkel şi Olaf Scholz îşi vor continua astăzi drumul spre Argentina, la summitul G20.