Avocatul omului de afaceri moldovean Platon: „Semne de violență sunt vizibile chiar și pe fața lui. Ar putea fi lichidat la ieșirea din sala de judecată”

Avocatul omului de afaceri moldovean Platon: „Semne de violență sunt vizibile chiar și pe fața lui. Ar putea fi lichidat la ieșirea din sala de judecată”
Foto: infobiz.md

Avocatul omului de afaceri moldovean Veaceslav Platon susține că acesta a fost bătut după ce a fost reținut de către angajații Serviciului ucrainean de Securitate, potrivit unimedia.info.

„Semne de violență sunt vizibile chiar și pe fața lui Platon”, a declarat avocatul, care a adăugat că se teme ca Platon să nu fie lichidat la ieșirea din sala de judecată.

„Clientul nostru ar putea fi lichidat la ieșirea din sala de judecată. Medicii au constatat urme de violență pe corpul și fața lui Veaceslav Platon. De asemenea, au mai constatat politraumatisme a cutiei toracice și a capului, contuzii și leziuni a țesuturilor moi ale feței”, a declarat avocatul Gleb Seghida.

Ședința de judecată durează de mai bine de 10 ore și a fost întreruptă numai în momentul în care Veaceslav Platon și-a pierdut cunoștința.

„După ce a fost examinat, medicul a recomandat spitalizarea lui Platon, însă după o discuție în cu un ofițer SBU, medicul nu a mai recomandat internarea. Certificatul medical a fost eliberat abia după o oră la insistența noastră”, a mai adăugat avocatul lui Platon.

Potrivit avocatului, Consulatului Republicii Moldova la Kiev a încercat să pună presiune asupra judecătorului.

„Ce rost are? Băieții îndeplinesc doar comenzile. În această țară eu iert totul, dar cei din țara mea, dacă vor dori, vor ajunge și aici. Lunetiști încă nu și-au pierdut îndemânarea să lichideze oamenii la ieșirea din sala de judecată”, a spus Platon, care a refuzat să depună o plângere penală după ce a susținut că a fost bătut.

Instanța din Kiev va decide dacă îi va prelungi mandatul de arest lui Veaceslav Platon, sau acceptă extrădarea acestuia în Republica Moldova.

Tags: