Joker, fața noilor proteste la nivel global (GALERIE FOTO)

Sursă foto: Hepta.ro & Twitter

La puțin timp de la lansarea mondială a filmului „Joker”, chipul acestuia a început să apară în demonstrații politice din întreaga lume.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI! ‘VA FI CEVA CUM NU AM MAI VĂZUT’ (GALERIE FOTO)

Din Chile până în Liban, prin Hong Kong și Irak, o serie de oameni au purtat zâmbetul Jokerului, în prezent portretizat în cinema de Joaquin Phoenix.

ADIO, LAURENȚIU REGHECAMPF! ANAMARIA PRODAN A LUAT DECIZIA RADICALĂ! GATA, A FUGIT DE ACASĂ (GALERIE FOTO)

Astfel, fața Jokerului a fost văzută în măști sau graffiti în protestele globale împotriva guvernelor.

BOMBĂ ÎN CAZUL CARACAL! S-A AFLAT MORMÂNTUL ALEXANDREI MĂCEȘANU! DURERE FĂRĂ MARGINI! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

În săptămânile de la apariția filmului, Joker a fost deja vizibil pe străzi, în proteste, în special în Liban, unde un grup de graffiti numiți Ashekm a pictat un mural al clovnului grimac care ține un cocktail Molotov, scrie france24.com.

Alte inscripții în altă parte fac referire la filmul lui Todd Philipps, cum ar fi în orașul din Chile, Los Angeles, unde cineva a scris la poalele unei statui „Toți suntem clovni”.

Referirile politice la personajele de benzi desenate sunt numeroase, iar Jokerul nu este singura mască purtată în proteste în acest moment.

În Hong Kong, de exemplu, manifestanții contestă o lege de urgență care interzice purtarea măștilor prin purtarea celor ale lui Winnie the Pooh sau ale lui Pepe the Frog, potrivit Associated Press.

Tags: