Barcelona interzice nudismul public: Amenzile ajung până la 700 de dolari

Barcelona interzice nudismul public: Amenzile ajung până la 700 de dolari
Cu toate că legile Barcelonei au fost până acum îngăduitoare cu exchibitioniştii, se pare că, spre sfârşitul lunii aprilie, nudismul în public va fi amendat cu 700 de dolari, notează The New York Times....

Cu toate că legile Barcelonei au fost până acum îngăduitoare cu exchibitioniştii, se pare că, spre sfârşitul lunii aprilie, nudismul în public va fi amendat cu 700 de dolari, notează The New York Times. Astfel, cei care obişnuiau să se plimbe prin Barcelona dezbrăcaţi nu vor mai putea profita de această oportunitate.

Unul dintre aceşti nonconformişti era Jacint Ribas, în vârstă de 62 de ani, care obișnuiește anual, încă din 2004, să meargă gol pe bicicletă. Acesta a pedalat fără haine mai bine de 4.800 de mile. Într-unul dintre acești ani, bărbatul a fost oprit de polițiști de 30 de ori, însă a fost imediat eliberat pentru că nu încălca nicio lege.

„Am pedalat dezbrăcat pentru că am vrut să arăt că este normal”, a declarat Ribas.

Ritualul său a început din 2004 când primăria oraşului a publicat o broşură intitulată „Exprimă-te prin nuditate”, în care se arăta faptul că „nu există legi care să amendeze nuditatea publică şi că oraşul respecta dreptul cetăţeanului de a fi dezbrăcat”, îşi aminteşte Jacint Ribas.

Acest lucru nu va mai fi însă posibil odată cu adoptarea respectivei legi. Un delegat al primăriei din Barcelona a precizat totuși că acest proiect de lege nu este îndreptat împotriva nudiştilor neapărat, ci a celor care se îmbracă necorespunzător.

Joaquim Mestre, un membru liberal al Partidului Verde, nu vede cu ochi buni această lege şi i-a îndemnat pe cei care au propus această măsură să meargă în Avinguda Diagonal, unde „vor vedea oameni care fac jogging tot timpul, îmbracaţi mereu în haine scurte”.

„Oare îi poliţia îi va urmări?”, se întreabă retoric Mestre.