Bătălie „feroce” în Ucraina pentru controlul orașului Vuhledar, în apropiere de Donețk

Bătălie feroce în Ucraina pentru controlul orașului Vuhledar, în apropiere de Donețk
Ambele părți au revendicat succesul în micul centru administrativ format din blocuri de apartamente înconjurate de câmpuri plate, sursă foto: captură YT

Trupele ucrainene au fost blocate vineri într-o confruntare „feroce” cu luptătorii ruși pentru controlul orașului Vuhledar, la sud-vest de Donețk, în timp ce cele două tabere se luptă de-a lungul frontului de sud.

Situația de pe front este „extrem de gravă”, spune Zelenski

Trei persoane au fost ucise și cel puțin alte două au fost rănite după ce forțele rusești au lovit un cartier rezidențial din orașul Kostiantynivka din estul Ucrainei, a declarat sâmbătă guvernatorul regional.

Pavlo Kyrylenko a scris pe aplicația de mesagerie Telegram că patru clădiri de apartamente și un hotel au fost avariate și că salvatorii și polițiștii se aflau la fața locului pentru a „documenta cu atenție încă o crimă a ocupanților ruși”.

Președintele Volodimir Zelenski a descris situația de pe front ca fiind „extrem de gravă”, în special în estul regiunii Donețk, unde Rusia își intensifică ofensiva, anunță AP.

Zelenski a mai spus că au loc lupte majore pentru Vuhledar, la sud-vest de capitala regională Donețk, și Bakhmut, la nord-est. Bahmut a fost în mare parte pulverizat de atacurile repetate ale Rusiei.

Trupele ucrainene au fost blocate într-o confruntare „feroce” cu luptătorii ruși vineri pentru controlul orașului Vuhledar, la sud-vest de Donețk, în timp ce cele două părți se luptă de-a lungul frontului de sud.

Ambele părți își doresc micul centru administrativ format din blocuri de apartamente înconjurate de câmpuri plate

Încercuirea și eliberarea ulterioară a acestui oraș ar rezolva multe probleme”, a declarat Denis Pușilin, liderul regiunii Donețk, numit de Moscova.

„În curând, Vuhledar ar putea deveni un nou succes foarte important pentru noi”, a declarat el, citat de agențiile de presă ruse.

Dar Kievul a declarat că orașul, care avea o populație de aproximativ 15.000 de persoane înainte de invazie, rămâne un teritoriu pentru care va lupta.

„Acolo există o luptă aprigă”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Sergiy Cherevaty, pentru presa locală.

Urmăriți B1TV.ro și pe