Bază rusească spulberată de artileria ucraineană după ce soldaţii ruşi au trimis locaţia crezând că flirtează cu femei îndrăgostite

Bază rusească spulberată de artileria ucraineană după ce soldaţii ruşi au trimis locaţia crezând că flirtează cu femei îndrăgostite
Foto: Captură de ecran/Telegram

Financial Times(FT) relatează, în ediția sa de ieri, modul amuzant prin care au reușit internauţii ucraineni să păcălească soldații ruşi din Ucraina, ademenindu-i de pe conturile false ale unor femei explozive… la propriu.

Tactica ingenioasă aparţine unor tineri hackeri al căror lider şi-ar fi dorit să lucreze pentru SBU, serviciul secret ucrainean, dar, cererea sa a fost ignorată în vâltoarea războiului; drept urmare, ucraineanul și-a înființat propria „trupă” de hackeri.

Tinerii ucrainieni au identificat o bază rusească izolată de lângă Melitopol; au creeat conturi false pe reţelele de socializare folosind fotografii de pe internet culese de pe paginile unor rusoaice frumoase și i-au ademenit pe soldații de la bază să le trimită fotografii actuale cu aceştia.

Previzibil, aceştia nu au stat mult pe gânduri şi au început relaţiile matrimoniale online.

Relaţii matrimoniale cu…. artileria ucraineană

Pe baza imaginilor şi conversaţiilor aprinse trimise de soldaţii înfierbântaţi, hackerii au reuşit geolocarea acestora iar informațiilereferitoare la poziția exactă au fost transmise artileriei ucrainene care, câteva zile mai târziu, a spulberat baza îndrăgostiţilor.

Au trimis o grămadă de mizerii către „fete” pentru a demonstra că sunt războinici”, a declarat Nikita Knysh, șeful echipei de „rusoaice fierbinţi”-hackeri ucraineni, citat de Financial Times.

Knysh a declarat pentru FT că echipa sa a participat la alte hack-uri, inclusiv la preluarea bazelor de date ale contractorilor militari ruși și a păcălit posturile de televiziune ruse pentru a difuza clipuri de știri despre victimele civile ucrainene.

„Pentru mine, asta a fost ca o luptă”, a spus Knysh pentru FT. „Fără bani, fără software genial și chiar fără hack-uri strălucitoare – poți folosi fraudatori, rețeaua întunecată împotriva inamicului tău.”

Echipa ar fi fost desființată după ce războiul s-a mutat spre sud

Grupul a reușit să preia controlul asupra a sute de camere care monitorizau traficul în Belarus și în Ucraina ocupată, reușind să monitorizeze traficul militar.

Conform mărturisirilor făcute jurnaliştilor, internauţii ucrainieni din grupul amintit au folosit baze de date cu carduri furate pe care le-a oferit la schimb cu înființarea unui canal de Telegram pentru hackeri de nivel inferior ce au asaltat Rusia și aliații ei cu amenințări şi diversiuni; zeci de zboruri, inclusiv al Air Serbia, au fost în acest fel amânate.

Urmăriți B1TV.ro și pe