Beijing este primul oraș chinez care impune vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în încercarea de a ține sub control noua subvariantă Omicron

Beijing este primul oraș chinez care impune vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în încercarea de a ține sub control noua subvariantă Omicron
Elveția, a doua țară care a autorizat un vaccin bivalent împotriva COVID-19. Sursa Foto: Hepta/ Zuma Press / Andre Malerba

Autorităţile din Beijing, capitala Chinei, au hotărât miercuri să impună vaccinarea anti-COVID-19 pentru accesul în spații publice, în încercarea de a ține sub control o nouă subvariantă Omicron, extrem de infecțioasă.

Beijing este primul oraș chinez care impune astfel de restricții în lupta cu pandemia, informează CNN.

Autoritățile din Beijing impun vaccinarea anti-COVID-19

Locuitorii din Beijing care doresc să aibă acces în anumite spaţii publice, începând cu 11 iulie, vor trebui să fie vaccinaţi împotriva noului coronavirus, cu excepţia celor diagnosticaţi cu afecţiuni ce nu permit vaccinarea, a transmis un reprezentant al municipalităţii chineze într-o conferinţă de presă.

De asemenea, restaurantele şi transportul public sunt exceptate de la această prevedere.

China a cerut deja la nivel naţional ca angajaţii din sectoarele cu mare risc, precum cei care lucrează în transportul public şi în industria alimentară ce include lanţuri de refrigerare, să fie vaccinaţi anti-COVID-19, însă a evitat să decreteze vaccinarea obligatorie la nivelul populaţiei generale şi a accentuat faptul că vaccinarea este un act voluntar.

Autorităţile din Beijing, care numără peste 20 de milioane de locuitori, au vaccinat deja cu schemă completă 98% din totalul populaţiei sale adulte începând cu luna februarie, potrivit G4media.

În prezent, oficialii chinezi îi îndeamnă pe rezidenţi să se vaccineze cu doze booster şi încearcă să îi convingă pe vârstnici, grup unde rata de vaccinare este mai mică. Până pe 17 aprilie, 80,6% dintre locuitorii din Beijing cu vârste de peste 60 de ani au primit deja prima doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe