Beijingul carantinează coletele venite din străinătate, de teama COVID-19

Beijingul carantinează coletele venite din străinătate, de teama COVID-19
Foto: Hepta - hepta photo agency / Hu Huhu

Beijingul ține în carantină 48 de ore toate coletele care sosesc din străinătate, de teama COVID-19. China are o politică sanitară de ”zero infecţii”, iar unele dintre focarele COVID apărute au fost puse pe seama unor astfel de pachete, mai ales a unor produse congelate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susține, totuși, că transmiterea coronavirusului de pe suprafețe e puțin probabilă.

Beijingul ține în carantină coletele venite din străinătate

Global Times notează că toate coletele care sosesc în Beijing din străinătate sunt dezinfectate și ținute 48 de ore la centrul de procesare a pachetelor. Abia apoi ele sunt predate destinatarilor. Peste 120.000 de colete sosesc zilnic.

China are o politică sanitară de ”zero infecţii”, așa că limitează drastic intrările în țară și monitorizează strict deplasările. Au apărut, totuși, focare de COVID, iar pe unele autoritățile le-au pus pe seama unor pachete sosite din străinătate, mai ales a celor congelate.

OMS: Transmiterea SARS-CoV-2 pe suprafețe, puțin probabilă

Totul, deși Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susține că transmiterea coronavirusului pe suprafețe e puțin probabilă, indiferent dacă pachetul e congelat sau nu.

Potrivit experților, COVID-19 e o boală cu transmitere mai ales aerogenă.