Gest FĂRĂ PRECEDENT în Olanda: O biserică protestantă ţine slujbe NON-STOP de aproape o lună pentru a împiedica deportarea unei familii de refugiaţi (FOTO)

Gest FĂRĂ PRECEDENT în Olanda: O biserică protestantă ţine slujbe NON-STOP de aproape o lună pentru a împiedica deportarea unei familii de refugiaţi (FOTO)

O biserică protestantă din oraşul Haga a recurs la un gest neobişnuit pentru a proteja o familie de refugiați din Armenia.
Astfel, de 27 de zile locaşul de cult ţine slujbe religioase non-stop, pentru a evita deportarea familiei cu 3 copii.

Potrivit legii olandeze, organele de poliție nu au voie să intre în biserici în timpul slujbelor religioase. Prin urmare, preoți din întreaga țară țin cu rândul slujbele religioase de la Biserica Bethel, pentru a împiedica oficialii să aresteze familia Tamrazyan, refugiată în Olanda de nouă ani, scrie digi24.ro citând qz.com

Sasun și Anousche Tamrazyan, împreună cu cei trei copii ai lor, au fugit din Armenia și au cerut azil în Olanda, după ce au fost amenințați cu moartea.După ani de luptă în instanță, familia a obținut azilul în Olanda, însă guvernul a contestat decizia și a obţinut o decizie care să le permită să-i deporteze pe refugiaţi.

În ultima lună, mii de oameni au vizitat biserica protestantă în care se află familia armenă și le-au adus acestora hrană și haine.

(Foto: qz.com)

Peste 300 de preoți olandezi și-au arătat sprijinul și au susținut slujbe religioase non-stop, pentru a împiedica deportarea familiei.

Theo Hettema, președintele Consiliului General al Preoților Protestanți, spune că slujbele nu se vor opri până când ministrul Migrației, Mark Harbers, nu își va folosi „puterile discreționare” pentru a le acorda drept de rezistență membrilor familiei Tamrazyans, așa cum a mai procedat și în trecut cu anumite cazuri.