Bogdan Aurescu: Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea

Bogdan Aurescu: Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea
Ambasada României la Kiev si-a reluat activitatea// Sursa Foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Facebook

Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea începând de sâmbătă, 14 mai, a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Mă bucur să anunț că începând de astăzi Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea. România este pe deplin alături de partenerul său Ucraina în lupta sa curajoasă pentru libertate!”, a transmis Bogdan Aurescu pe Twitter.

Ministrul Afacerilor Externe va participa, sâmbătă şi duminică, la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre NATO, care se va desfăşura la Berlin. Vor fi luate decizii importante pentru Summitul NATO, în special în ceea ce priveşte Noul Concept Strategic al NATO, politica „uşilor deschise”, implicaţiile agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei asupra securităţii euroatlantice şi adaptarea consistentă a posturii de descurajare şi apărare.

MAE transmite că ministrul Bogdan Aurescu va reitera susţinerea României pentru politica NATO şi va saluta intenţia Finlandei şi a Suediei de a se alătura Alianţei, în vederea consolidării securităţii euroatlantice. Şeful diplomaţiei române va sublinia, cu prilejul reuniunii şi evaluările României privind consecinţele pe termen lung ale agresiunii ruse asupra securităţii euroatlantice şi a arhitecturii de securitate europene, precum şi importanţa continuării, de o manieră susţinută, a procesului de consolidare pe termen lung a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră.

De asemenea, ministrul român va reitera necesitatea de continuare a sprijinului pentru creşterea rezilienţei Ucrainei, precum şi a altor parteneri, precum Georgia şi Republica Moldova.

Reuniunea marchează cea de-a patra întâlnire a miniştrilor de externe din statele NATO în cursul acestui an, două având caracter extraordinar (7 ianuarie şi 4 martie) şi o a treia formală, aflată pe calendarul anual de reuniuni (6-7 aprilie).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră