Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române

Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a confirmat că România a luat decizia de a interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție, în cadrul procedurilor lansate împotriva Rusiei.

Bogdan Aurescu (MAE) confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție

„Mă bucur să anunță că, așa cum au decis cele mai înalte autorități române, România va interveni în Dosarul de la Curtea Internațională de Justiție cu privire la „Acuzațiile de Genocid sub Convenția privind Prevenirea și Reprimarea Crimei de Genocid” (Ucraina vs. Rusia)”, a scris șeful diplomației române, miercuri, pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe a explicat că demersul României vine la solicitarea expresă a părții ucrainene, care a fost transmisă către Bogdan Aurescu de omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o șeful diplomației ucrainene la București, pe 22 aprilie.

„În contextul acestor proceduri, România se va coordona cu alte state like minded care au luat o decizie similară și va colabora strâns cu reprezentanții Ucrainei implicați în procedurile din fața CIJ (…). Decizia României reflectă, o dată în plus, poziția constantă a țării noastre în favoarea valorificării instrumentelor și instituțiilor de drept internațional în sprijinul menținerii și restabilirii păcii și securității internaționale, precum și încrederea necondiționată în rolul fundamental al CIJ ca promotor al justiției internaționale”, menționa MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe