Brazilia caută să cumpere cât mai multă motorină din Rusia, spune ministrul brazilian de externe

Brazilia caută să cumpere cât mai multă motorină din Rusia, spune ministrul brazilian de externe
Miniștrii de externe din Brazilia și Rusia, Carlos Franca și Serghei Lavrov, fotografiați la o întrevedere din 16 februarie 2022. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Brazilia caută să cumpere cât mai multă motorină din Rusia, iar acordurile sunt încheiate „chiar de ieri”, a declarat marți ministrul brazilian al afacerilor externe, Carlos Franca, fără să ofere și alte detalii despre tranzacții, potrivit The Guardian.

Carlos Franca: Brazilia caută să cumpere cât mai multă motorină din Rusia

„Trebuie să ne asigurăm că avem suficientă motorină pentru industria braziliană de agrobusiness și, desigur, pentru șoferii brazilieni”, a spus Carlos Franca într-un dialog cu reporterii, în marja unei vizite efectuate la sediul ONU de la New York.

„De aceea am căutat furnizori de motorină siguri și de încredere – Rusia este unul dintre ei”, susține șeful diplomației braziliene.

Brazilia caută să cumpere „atât cât putem” din Rusia, a adăugat el.

Deocamdată este neclar cum va cumpăra Brazilia motorină rusească fără să se lovească de sancțiunile occidentale, care au fost impuse Moscovei ca răspuns la invazia în Ucraina, notează Reuters.

Întrebat dacă a existat vreo opoziție occidentală împotriva planului pentru achiziționarea de motorină din Rusia, Franca a răspuns: „Nu cred”.

Urmăriți B1TV.ro și pe