Brazilia: Președintele Bolsonaro consideră „inadmisibil” avortul târziu făcut de o fetiță de 11 ani, victimă a unui viol

Brazilia: Președintele Bolsonaro consideră „inadmisibil” avortul târziu făcut de o fetiță de 11 ani, victimă a unui viol
Președintele brazilian Jair Bolsonaro a jignit o jurnalistă Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Jair Bolsonaro, președintele de extremă dreaptă al Braziliei, s-a arătat revoltat de faptul că o fetiță de 11 ani, rămasă însărcinată în urma unui viol, a făcut avort la 7 luni. El a spus că atât fata, cât și copilul sunt niște victime, dar ale grupurilor pro-avort. În Brazilia, avortul este oricum puternic restricționat.

Bolsonaro nu e de acord cu avortul nici la victimele violurilor

„Când vorbim de ȘAPTE LUNI de sarcină, nu contează cum a fost conceput copilul ori dacă avortul e legal sau nu. E inacceptabil să ucizi această ființă lipsită de apărare.

Singurul lucru cert îna ecastă tragedie e că fetița și copilul sunt victime, suflete inocente, nu ar trebui să plătească pentru lucruri de care nu sunt vinovate, ci să fie protejate de hărțuirea grupurilor pro-avort”, a scris Jair Bolsonaro, pe Twitter.

Fetița a ajuns la avort după o lungă luptă juridică

Fetița a ajuns să facă avort după o luptă juridică dificilă. Cazul a făcut vâlvă, sloganul „Un copil nu e o mamă” devenind viral în online.

Un spital a refuzat inițial să efectueze avortul, deși era legal în acest caz, iar apoi un judecător i-a sugerat fetei să dea copilul spre adopție, scrie AFP.

În Brazilia, avortul e permis numai în caz de viol, risc pentru mamă sau malformație gravă a fătului. Altfel e infracțiune și e pedepsită cu unul până la trei ani de închisoare.

Bolsonaro mereu a susținut că, dacă ar fi după el, avortul nu ar fi permis în niciun caz.

Amintim că, vineri, Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat hotărârea Roe v. Wade din 1973, care a recunoscut dreptul la avort ca fiind constituțional. Iar Germania a anulat o lege privind avortul din perioada nazistă.

Urmăriți B1TV.ro și pe