Brexit: Cine îi va lua locul lui David Cameron la conducerea Guvernului britanic

Brexit: Cine îi va lua locul lui David Cameron la conducerea Guvernului britanic
foto: vthedrum.com

După retragerea lui fostului primar al Londrei, Boris Johnson, din cursa pentru conducerea conservatorilor britanici şi a Guvenului Regatului Unit, ministrul de Interne Theresa May pare să aibă cele mai multe şanse de a deveni premierul care va negocia ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit stiripesurse.ro.

Theresa May a făcut parte din tabăra lui Cameron, care a susţinut rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, dar ulterior s-a prezentat drept o candidată capabilă să resudeze partidul, dacă în septembrie va reuşi să se instaleze la Downing Street 10.

"Brexit înseamnă Brexit (…) Campania s-a terminat, votul a avut loc, rata de participare a fost ridicată şi poporul a dat verdictul", a punctat May.

Cât despre activarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona (ce reglementează retragerea unui stat din UE), solicitată rapid de liderii europeni, Theresa May afirmă că, în cazul în care va ajunge premier, nu va face acest lucru "înainte de sfârşitul anului".

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)