Brigitte Macron a fost testată negativ pentru infecția cu coronavirus: Soția președintelui francez iese din izolare

Brigitte Macron a fost testată negativ pentru infecția cu coronavirus: Soția președintelui francez iese din izolare
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Witt Jacques/Pool/ABACA

Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, a fost testată negativ pentru infecția cu noul coronavirus, informează Le Figaro, citând persoane din anturajul acesteia. Soția președintelui Emmanuel Macron a intrat în izolare pe 19 octombrie, după ce a luat contact, pe 15 octombrie, cu o persoană diagnosticată cu COVID-19. Ulterior, pe 22 octombrie Brigitte Macron a fost supusă testului pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Prima doamnă a Franței nu este infectată cu noul coronavirus

”Doamna Macron a efectuat un test RT-PCR pe 22 octombrie, la șapte zile de la ultimul contact cu persoana declarată pozitivă pentru COVID-19 și rezultatul a fost că nu este pozitivă”, au precizat persoane din anturajul primei doamne a Franței, potrivit Le Figaro.

Brigitte Macron nu a prezentat simptome specifice infecției cu coronavirus însă, conform procedurilor medicale, a intrat în izolare fiind suspectă de infectarea cu SARS-CoV-2.

După ce s-a confirmat că soția liderului de la Paris nu este contaminată cu coronavirus, aceasta își poate relua activitățile, începând de vineri, au precizat reprezentanții săi.

Aflată în izolare, Brigitte Macronnu a putut lua parte, miercuri, la omagiul adus profesorului Samuel Paty, decapitat înataculcare a fost comis la sfârșitul săptămânii trecute, în apropierea Parisului.

Record al cazurilor de COVID-19 în Franța: Peste 40.000 de îmbolnăviri, în 24 de ore

Între timp, Franța a înregistrat, joi, un record a infectărilor cu coronavirus. Ministerul Sănătăţii din Hexagon a raportat 41.622de noicazuride îmbolnăvire confirmate într-un interval de 24 de ore, un record de la debutul pandemiei,conform AFP.

Astfel, Franța se apropie deun milion de persoane contaminate (999.043), iar rata de pozitivitate a crescut de la 14,3% față de 13,7% câte era raportată miercuri și doar 4,5% la începutul lui septembrie.

Și tot joi, autoritățile franceze au extins la aproximativ două treimi din populație, starea de urgență sanitară. .

Prim-ministrul francez Jean Castex a anunțat că restricția impusă săptămâna trecută Parisului și altor opt orașe va fi extinsă la încă 38 de departamente, limitând astfel activitatea a peste 46 de milioane de locuitori francezi din totalul de 67 de milioane. Aceștia vor trebui să stea în case de la ora 21:00 până la ora 06:00.

„Un al doilea val al epidemiei de coronavirus este acum în desfășurare în Franța și Europa. Situația este foarte gravă ”, a declarat Castex în cadrul unei conferințe de presă.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)