Brigitte Macron intră în autoizolare: Prima doamnă a Franței a luat contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19

Brigitte Macron intră în autoizolare: Prima doamnă a Franței a luat contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Witt Jacques/Pool/ABACA

Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, va intra în autoizolare după ce a luat contact cu o persoană infectată cu coronavirus, potrivit unor surse AFP, informeazăLe Figaro. Soția președintelui Emmanuel Macron nu prezintă simptome specifice COVID-19 și va rămâne în izolare pentru șapte zile.

Soția lui președintelui francez Emmanuel Macron, în autoizolare după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus

„Brigitte Macron a intrat joi, 15 octombrie, în contact cu o persoană declarată pozitiv la COVID-19, luni, şi care prezenta simptome ale bolii. În conformitate cu recomandările autorităţilor sanitare, ea va respecta o perioadă de izolare de şapte zile. Până acum, Brigitte Macron nu are simptome ale bolii”, au transmis sursele din apropierea primei doamne a Franței.

În aceste condiții, Brigitte Macron nu va participa, miercuri, la omagiul care îi va fi adus profesorului Samuel Paty, decapitat în atacul care a fost comis la sfârșitul săptămânii trecute, în apropierea Parisului.

Starea de urgență sanitară, instituită pe teritoriul Franței

Autoritățile franceze au instituit, din 17 octombrie, starea de urgență sanitară pe întreg teritoriul țării, în contextul înmulțirii în ritm alarmant a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Totodată, au fost anunțate noi măsuri de restricție în încercarea de a limita răspândirea virusului.

”Carantina va dura patru săptămâni și vom merge la Parlament pentru a o prelungi până la 1 decembrie. Șase săptămâni este timpul care ni se pare util”, a anunțat președintele Emmanuel Macron.

În Paris,barurile și restaurantele s-au închis. Asistența în universități a fost redusă la jumătate, iar piscinele (cu excepția activităților școlare) și sălile de fitness se vor închide.

De asemenea, au fost interzise activitățile desfășurate în corturi. Astfel, nunțile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară.

Și magazinele vor trebui să se adapteze la noile reguli, pentru ca distanțarea fizică să poată fi respectată. Se va impune limitarea asistenței la un client pe o suprafață de 400 de metri.

Totodată, autoritățile franceze au încurajat companiile să le ofere angajaților posibilitatea să lucreze de acasă, dacă acest lucru este posibil.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în Franța au fost confirmate peste 897.000 de cazuri de infectare, iar bilanțul deceselor a depășit 33.000. Totodată, un record de îmbolnăviri a fost înregistrat sâmbătă, atunci când autoritățile sanitare au raportat peste 32.000 de cazuri de contaminare într-un interval de 24 de ore.