Budapesta jubilează. Rezultatul obținut de UDMR la alegeri, motiv de bucurie pentru partidele din Ungaria

Budapesta jubilează. Rezultatul obținut de UDMR la alegeri, motiv de bucurie pentru partidele din Ungaria
Foto: Transilvania Reporter

Politicienii de la Budapesta jubilează după terminarea alegerilor parlamentare din România. Partidele politice din Ungaria s-au arătat încântate de rezultatul de peste 6% pe care l-a obținut la scrutin alianța dintre UDMR și PCM (Partidul Civic Maghiar).

Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, a calificat rezultatul drept un succes.

Decizia UDMR şi a PCM de a coopera în aceste alegeri pare să fi avut un efect pozitiv asupra participării la scrutin şi a stării de spirit a votanţilor maghiari, a susținut Balazs Hidvegi, director de comunicare al Fidesz, pentru MTI, citat de stiripesurse.ro.

Acesta a mai spus că, din punct de vedere al maghiarilor, rezultatul acestor alegeri este chiar mai bun decât precedentul.

La rândul lor, socialiștii ungari, aflați acum în opoziția de la Budapesta, și-au exprimat speranța că PSD ”va coopera cu reprezentanții comunității maghiare” și au precizat că este în interesul ”ungurilor de ambele părţi ale frontierei” ca guvernele celor două state să întreţină relaţii bune.

Partidul extremist Jobbik a transmis că se așteaptă la o activitate ”credibilă, eficientă şi consistentă” din partea maghiarilor aleși în Parlamentul de la București. De asemenea, Jobbik nu și-a putut ascunde satisfacția că partidele antimaghiare nu au obținut suficiente voturi pentru a trece pragul electoral de 5%.

Cât despre Partidul Liberal Ungar, acesta a îndemnat guvernele de la Budapesta şi Bucureşti să ”întreprindă măsuri active pentru rezolvarea problemelor existente”.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)