Bulgaria a încetat să mai elibereze vize turistice pentru ruși

Bulgaria a încetat să mai elibereze vize turistice pentru ruși
Foto: pixabay.

Bulgaria oprește pe termen nelimitat eliberarea de vize turistice rușilor, precum și vize pentru proprietarii imobilelor. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Asociației Tour Operatorilor din Rusia (ATOR).

Bulgaria se aliniază Ucrainei

Ministrul bulgar al Economiei interimar, Aleksander Mikhailov, a declarat că țara sa oferă sprijin militar Ucrainei. Este vorba despre 4.200 de tone de arme, notează nova.bg.

„În primele patru luni de la începutul războiului, până pe 30 iunie, au fost semnate autorizații pentru exportul de arme bulgare în valoare de un miliard 16 milioane de euro”, precizează oficialul bulgar.

Rusia a transmis retragerea licențelor de la trei fabrici de avioane și elicoptere, două din Bulgaria și una din Cehia.

Kremlinul menționează că această decizie vine ca urmare a ajutorului militar acordat Ucrainei de către aceste state și a faptului că s-ar fi încercat repararea aparatelor ucrainene în locațiile respective, potrivit defenseromania.ro.

Rusia retrage licențele militare pentru mai multe fabrici de elicoptere și avioane

Acest anunț a fost făcut de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, citată de presa din Bulgaria, în urma unui briefing publicat pe site-ul MAE rus.

„Un număr de state membre NATO și UE continuă să furnizeze echipamente militare (n.r. – de proveniență sovietică) regimului de la Kiev, și, de asemenea, intenționează să repare aceste echipamente în fabricile de pe teritoriul lor”, a declarat Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe susține că este vorba despre cunoscutele facilități bulgare Terem – Airman, specializată pe mentenanța de elicoptere, și Avionams – din Bulgaria și de fabrica Lom Praha – din Cehia.

Terem – Airman este specializată în repararea elicopterelor Mi-17, Mi-8, Mi-14PL/BT, Mi-24B/D/P, Mi-2 și Ka-26, dar și a altor modele, notează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe