Bulgaria: Ministrul Turismului a anunțat o serie de măsuri sanitare pentru sezonul vacanțelor de iarnă: portul măștii, obligatoriu în telecabină / Cursuri de ski cu maxim 10 participanți

Bulgaria: Ministrul Turismului a anunțat o serie de măsuri sanitare pentru sezonul vacanțelor de iarnă: portul măștii, obligatoriu în telecabină / Cursuri de ski cu maxim 10 participanți
FOTO: Pixabay.com

Ministrul Turismului din Bulgaria a anunțat în cursul zilei de mieruri, 21 octombrie, pregătirea unei serii de măsuri sanitare pe care toate unitățile de cazare și operatorii din turism să le respecte, în vedere prevenirii răspândirii noului coronavirus în timpul sezonului de iarnă 2020 – 2021, scrie Sofia Globe.

„Recomandările comune ale Ministerului Turismului și al Sănătății, cu privire la seoznul de iarnă 2020 – 2021, prevăd ca desfășurarea activității din hoteluri și restaurante să fie efectuată în conformitate cu reglementările care sunt în vigoare în prezent”, a precizat ministrul Turismului, potrivit sursei citate.

Inspecții regulate în stațiunile montane

Totodată, acesta a anunțat și faptul că autoritățile pregătesc inspecții regulate în stațiunile montante, pentru a monitoriza respectarea măsurilor sanitare.

Mai mult decât atât, ministrul Turismului susține că măsurile pe care le va adopta Bulgaria pentru sezonul vacanțelor de iarnă sunt asemănătoare cu cele impuse deja de alte state precum Austria, Italia, Elveția sau Franța.

„Măsurile vor fi actualizate sau completate, dacă este necesar, din cauza modificărilor situației epidemice sau a noilor descoperiri științifice sau a experienței dobândite din practica europeană sau mondială”, a adăugat el.

Măsurile pregătite în Bulgaria pentru seonzul vacanțelor de iarnă:

În ceea ce privește telecabinele și telescaunele, dar și gondolele, turiștii trebuie să își acopere nasul și gura, atât în timpul traseului d eurcare / coborâre, cât și în perioada în care așteaptă mijlocul de transport. Totodată, se pot folosi atât măști de protecție, cât și cagule, eșarfe sau alte tipuri de protecție.

Numărul persoanelor care circulă cu telecabina va fi limitat și decis de către operatori, în funcție de necesitate.

Telescaunele și telecabinele sau gondolele vor fi dezinfectate de mai multe ori în cursul unei zilei, urmânt un plan al Ministerului Sănătății.

Dezinfectanții vor fi aplasați în zone special amenajate la urcare și coborârea din telecabină.

Telecabinele utilizate zilnic vor avea gemurile deschise, pentru a permite circularea aerului curat. În interiorul acestora vor fi lipite stickere care amintesc de faptul că portul măștii este obligatoriu.

Persoanele trebuie să respecte o distanță de minim un metru între ele.

Cafenele și hoteluri din stațiunile montane, dar și cele amplasate în zona pârtiilor de ski trebuie să respecte toate recomndările Ministerul Sănătății, decis pentru funcționarea acestora.

În garderobă și în centrele pentru închirierea echipamentelor persoanele trebuie să își acopere nasul și gura cu măști de protecție. Suprafețele comune vor fi periodic dezinfectate.

Cursurile de ski nu vor putea fi organizate cu un număr mai mare de 10 persoane, iar acestea trebuie să respecte cu strictețe regulile sanitare, dar și distanța de 1.5 m una față de cealaltă.

În cazul în care un turist se simte rău și manifestă simptome specifice infecției cu noul coronavirus, acesta trebuie să se izoleze și să anunțe autoritățile la numărul unic de urgență 112.

Mai mult decât atât, ministerul Turismului a ținut să reamintească și care sunt măsurile sanitare pe care populația trebuie să le respecte cu strictețe:

1. Păstrați cel puțin 1,5 m distanță de străini.

2. Purtarea corectă a măștii de față în locuri publice interioare.

3. Evitați strângerea mâinii la întâmpinarea oamenilor.

4. Acoperiți-vă nasul și gura sau purtați o mască de față atunci când este înconjurat de mulți oameni chiar și în aer liber.

5. Spălați-vă frecvent pe mâini.

6. Tuseți și strănutați în cot sau într-un țesut.

7. Aerisirea regulată a spațiilor interioare.

8. Nu ieșiți dacă aveți simptome sau vă simțiți rău.