Casa Albă anunță o a doua ediție a Summitului pentru Democrație. SUA, co-gazdă a evenimentului

Casa Albă anunță o a doua ediție a Summitului pentru Democrație. SUA, co-gazdă a evenimentului
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pete Marovich

SUA, Costa Rica, Țările de Jos, Coreea de Sud și Zambia vor fi co-gazdele celei de-a doua ediții a „Summitului pentru Democrație”, programat să se desfășoare în perioada 29-30 martie 2023, au anunțat țările în cauză, marți, printr-o declarație comună transmisă de Casa Albă, potrivit Reuters și Al Jazeera.

Casa Albă anunță o a doua ediție a Summitului pentru Democrație, în perioada 29-30 martie 2023

„Construind pe baza primului Summit pentru Democrație desfășurat în decembrie 2021, această adunare va demonstra cum democrațiile livrează pentru cetățenii lor și sunt cel mai bine echipate pentru a aborda cele mai presante provocări ale lumii”, se arată în declarația comună a țărilor-gazdă.

„În timpul `Anului de Acțiune` care a urmat primului Summit pentru Democrație din decembrie 2021, Statele Unite și peste 100 de guverne partenere din întreaga lume au luat măsuri semnificative pentru a construi democrații mai reziliente, a combate corupția și a apăra drepturile omului”, se mai arată în aceeași declarație.

„Participanții la summit au întreprins reforme pro-democrație importante la ei acasă, au contribuit la inițiative multilaterale de impact și au lucrat împreună pentru a rezista agresiunii autoritare, inclusiv războiului neprovocat și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei”, mai spun gazdele summitului din 2023.

Președintele american Joe Biden a adunat peste 100 de lideri de pe mapamond la summitul inaugural, desfășurat în perioada 9-10 decembrie 2021, și i-a îndemnat să sporească democrația și să prevină continuarea derapajelor.

El a făcut o pledoarie similară înaintea alegerilor intermediare din SUA, când le-a spus americanilor că este în joc democrația.

Urmăriți B1TV.ro și pe