Casa Albă, dată în judecată de Warner Bros după ce Donald Trump a folosit coloana sonoră din „The Dark Knight” într-un videoclip de campanie (VIDEO)

Casa Albă, dată în judecată de Warner Bros după ce Donald Trump a folosit coloana sonoră din The Dark Knight într-un videoclip de campanie (VIDEO)
Foto: hepta.ro

Preşedintele american se află în mijlocul unui nou război. De data aceasta, confruntarea este cu cetatea filmului. Warner Bros va da în judecată Casa Albă pentru încălcarea drepturilor de autor, deoarece Trump a folosit coloana sonoră din „The Dark Knight” într-un videoclip care urma să fie folosit în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2020, informează Fox News.

Un purtător de cuvânt al companiei Warner Bros a anunţat că utilizarea coloanei sonore a companiei, din „The Dark Knight”, de către staff-ul de campanie al preşedintelui Trump, nu a fost autorizată.

În videoclipul de două minute dedicat alegerilor prezidenţiale din 2020 apare nu doar piesa „Why do we fall” a lui Hans Zimmer, ci şi fontul folosit în grafica filmului.

De aceea, compania a decis să intenteze proces Casei Albe şi să ceară înlăturarea videoclipului de campanie de pe Twitter, unde a fost publicat marţi.

Filmuleţul, care fusese vizionat de peste 2,3 milioane de utilizatori, a fost înlăturat de pe contul de socializare al lui Donald Trump.

Trump a mai recurs şi în trecut la astfel de artificii.

Astfel, el a împrumutat din serialul „Urzeala tronurilor” celebra propoziţie „Winter is coming” (vine iarna) pentru texte electorale precum „Sanctions are coming” (vin sancţiunile) sau „The Wall is coming” (Urmează Zidul).

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.