‘ABSOLUT RUŞINOS’! Trump acuză presa în mod constant de fake news, dar Casa Albă foloseşte IMAGINI TRUCATE în războiul cu jurnaliştii (VIDEO)

'ABSOLUT RUŞINOS'! Trump acuză presa în mod constant de fake news, dar Casa Albă foloseşte IMAGINI TRUCATE în războiul cu jurnaliştii (VIDEO)

Război total între Casa Albă şi presa americană. Preşedintele Donald Trump acuză în mod constant jurnaliştii care îl critică de fake news, iar în acest conflict Casa Albă pare să se fi dedat la o manipulare uluitoare.

Miercuri seara, secretara de presă a Casei Albe, Sarah Sanders, a postat pe Twitter imagini cu un reporter „agresiv”despre care CNN afirmă că ar fi fost editate.

Televiziunea susţine că filmuleţul a fost manipulat astfel încâtreporterul CNN să pară că a avut un comportament agresiv. Acuzațiile televiziunii americane au fost confirmate de mai mulţi experţi în editare video, scrie digi24.ro.

„Absolut rușinos. Ați dat publicității un video editat – un fake news la propriu. Istoria nu va fi drăguță cu voi”, a scris pe Twitter Matt Dornic, vice președintele CNN pe probleme de comunicare și parteneriate digitale.

‘ABSOLUT RUŞINOS’! Trump acuză presa în mod constant de fake news, dar Casa Albă foloseşte IMAGINI TRUCATE în războiul cu jurnaliştii (VIDEO)


Dornic se referă la imaginile postate de Sarah Sanders pe Twitter din care se înțelege că Jim Acosta, corespondent CNN la Casa Albă, ar fi fost agresiv cu o angajată a administraţiei prezidenţiale care a încercat să recupereze microfonul din mâinile jurnalistului, în timpul unei conferințe de presă susţinute de Donald Trump miercuri.

Acosta și Trump au avut un dialog aprins, la sfârșitul căruia președintele american i-a spus angajatului CNN că este „o persoană nepoliticoasă și groaznică”.
După conferința de presă, Sanders a anunțat că acreditarea de presă a reporterului CNN a fost revocată, ca rezultat al incidentului în care Acosta „a pus mâna pe o tânăra care încerca doar să își facă treaba în calitate de intern la Casa Albă”.

Imaginile originale, needitate, arată că acuzațiile Casei Albe nu se confirmă.
Experți în editare video au studiat imaginile postate de Sanders și susţin că acest clip conține câteva cadre în plus, care nu apar în imaginile originale. Cadrele în plusau fost adăugate pentru a exagera mișcările pe care le face Acosta, susţin experţii.

Casa Albă nu a dorit să comenteze în niciun fel imaginile editate, iar Sarah Sanders şi-a menţinut acuzaţiile. „Întrebarea este: a făcut reporterul contact sau nu? Video este clar, a făcut. Ne menținem poziția inițială”, a scris ea joi seară, pe Twitter.

Ultima oră
21:05 - Virgil Popescu: Spania nu plafonează prețul la gaze, ci acordă o subvenție, exact ce facem și noi / De ce nu este indicată plafonarea prețurilor (VIDEO)
20:38 - Virgil Popescu, despre facturile mari la energie și gaze: Avem buget pentru a ajuta românii. Banii vin din taxarea companiilor care au profituri foarte mari din cauza acestei piețe tulburi (VIDEO)
20:33 - Traian Berbeceanu dă în judecată Facebook
20:31 - Tragedie în cimitir. Un bărbat a murit strivit de utilajul cu care lucra la amenajarea unei alei
20:16 - Virgil Popescu: Majorarea prețului la gaze naturale e cumva indusă de Rusia și Gazprom. O să avem și parte de scăderi (VIDEO)
19:44 - Augustin Zegrean, despre sesizarea Guvernului la CCR: Nu era cazul să se facă. Să nu se mire că vine Comisia Europeană și menține MCV-ul până la sfârșitul lumii (VIDEO)
19:39 - Români judecați pentru fraude de 733.000 de euro în Germania. Cum au încasat alocații pentru copii pe care nu-i au
19:31 - Contre dure pe tema certificatului verde COVID, în direct, pe B1 TV. „Dacă spui că ești discriminat, ești prost sau ipocrit!”. Reacția lui Claudiu Târziu (VIDEO)
19:12 - Ionel Dancă: Urât mod a ales Florin Cîțu să intre în politica la vârf. Să fii salvat în funcție de mână cu Valer Dorneanu și Marcel Ciolacu, folosind practici PSD și călcând în picioare democrația, e o rușine
18:50 - Cseke Attila, despre certificatul de vaccinare: Este o metodă de responsabilizare a societății și de a lăsa deschisă economia