Casa Albă se pregătește pentru suspendarea lui Donald Trump. Experți în drept, consultați de avocații președintelui

Casa Albă se pregătește pentru suspendarea lui Donald Trump. Experți în drept, consultați de avocații președintelui
Foto: International Business Times

Avocații Casei Albe au început să se documenteze privind procedura de punere sub acuzare a președintelui american. Aceasta nu ar fi decât o procedură în eventualitatea inițierii acestui proces împotriva președintelui Trump.

Oficialii prezidențiali consideră că președintele se bucură în continuare de sprijinul aliaților republicani, iar o punere sub acuzare nu se află pe masa discuțiilor din Congres. Chiar și democrații au evitat această discuție, în urma scandalului și gafelor făcute de Donald Trump.

Consilierul Don McGahn a pus sub semnul întrebării aceste pregătiri pentru punerea sub acuzare, susținând că nu ar autoriza o astfel de procedură. Asociații președintelui au început totuși să discute despre angajarea unor avocați personali pentru Donald Trump, informează ProTV.

Vineri seara, liderii Comisiei de Informații din Senat au anunțat că directorul demis al Biroului Federal de Investigații, James Comey, a acceptat să depună mărturie publică la o ședință în cadrul comisiei care va avea loc după 29 mai.