Casa Albă vrea ca directorii băncilor falimentare să poată fi trași mai rapid la răspundere

Casa Albă vrea ca directorii băncilor falimentare să poată fi trași mai rapid la răspundere
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Gripas Yuri/ABACA

Președintele SUA, Joe Biden, solicită Congresului simplificarea procesului de pedepsire a directorilor băncilor falimentare, inclusiv prin recuperarea profiturilor obținute din vânzarea de acțiuni și interzicerea de a mai lucra în industria bancară.

Biden a declarat că este „ferm angajat să îi responsabilizeze pe cei responsabili de această mizerie”, într-o declarație publicată vineri, la o săptămână după prăbușirea Silicon Valley Bank, conform Financial Times.

Biden face demersuri pentru întărirea responsabilității în funcțiile de decizie

„Nimeni nu este mai presus de lege – iar întărirea responsabilității este un factor de descurajare important pentru a preveni gestionarea defectuoasă în viitor”, a adăugat el.

„Atunci când băncile dau faliment din cauza managementului defectuos și a asumării excesive de riscuri, ar trebui să fie mai ușor pentru autoritățile de reglementare să recupereze compensațiile de la directori, să impună sancțiuni civile și să interzică directorilor să mai lucreze în industria bancară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)