Cât costă un bilet pe ruta feroviară Gara de Nord-Aeroport. Trenurile vor începe să circule duminică dimineață

Cât costă un bilet pe ruta feroviară Gara de Nord-Aeroport. Trenurile vor începe să circule duminică dimineață
sursa foto: Facebook/Vitalie Cojocari

Începând de duminică, 13 decembrie, distanța dintreGara de Nord șiAeroportul Henri Coandă din Otopeni va putea fi parcursă cu trenul în 20-23 de minute. Dinnoaptea de sâmbătă spre duminică, 72 de trenuri vor circula 24 de ore din 24.Potrivit CFR, serviciile de transport de călători din Gara de Nord spre Aeroport și retur vor fi disponibile prin introducerea de trenuri cu mers cadenţat,la un interval de 40 de minute.

Cât costă de tren pe rutaGara de Nord șiAeroportulOtopeni

Deocamdată, prețul unui bilet pentru o călătorie între Gara de Nord și Aeroportul Henri Condă, a fost stabilit la8,30 lei, însă ar putea scăde la 5 lei, potrivit unei propuneri aCFR Călători.

„CFR Călători a demarat astăzi, imediat după comunicarea traseelor pentru această rută de către CFR Infrastructură, propunerea de modificare a tarifului, la 5 lei. Până la aprobarea de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a acestui tarif sau a altuia, preţul unui bilet pe ruta Gara de Nord Bucureşti – AIHCB este 8,30 lei, conform Ordinului de Ministru valabil la acest moment, care reglementează tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători”, a transmisCFR Călători, printr-un comunicat.

Traseul trenului care uneșteGara de Nord de Aeroportul Henri Condă

CFR Infrastructură a anunțat cădintre cele 72 de trenuri care vor circula pe respectiva rută, zilnic, 42 vor fi Interregio​​​, 20 vor fi Regio Călători și 10 vor fi Transferoviar.

Primul tren va fi IR 16041 al Regio care va pleca de la Aeroportla 0.30 și va ajunge la Gara de Nord 20 de minute mai târziu.Trenurile vor circula pe traseul București Nord – Mogoșoaia – Aeroport H. Coandă T1. Ruta are 19 km și va fi parcursă în circa 20 -25 de minute.

Puteți consulta mersul trenulrilor pe această rută AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe