Catastrofă într-o mină din Siberia. 52 de persoane au murit în urma unui incendiu. Trei dintre șefii companiei au fost arestați

Catastrofă într-o mină din Siberia. 52 de persoane au murit în urma unui incendiu. Trei dintre șefii companiei au fost arestați
Foto: Hepta.ro

Un accident mină a provocat o adevărată catastrofă în Siberia. Până joi seara, bilanțul deceselor a ajuns la 52 de persoane, iar printre cei decedați se numără atât lucrătorii din subteran, cât și salvatori i serviciului național de urgență.

Cei din urmă ar fi decedat după ce ar fi rămas fără oxigen în butelii. În urma acestei tragedii, șeful minei, adjunctul minei, dar și șeful de șantier au fost arestați.

52 de persoane au murit într-un accident de mină din Siberia

Un incendiu ar fi izbucnit, în dimineața zilei de joi, în mina din Listviajnaia, regiunea Kemerovo. În momentul declanșării incendiului, în interiorul minei se aflau aproximativ 285 de mineri. Cei mai mulți dintre ei au reușit să scape, însă aproximativ 50 de angajați au avut nevoie de îngrijiri medicale, notează BBC.

Inițial, numărul morților raportați a fost de 11, însă până joi seara bilanțul total al deceselor a ajuns la 52. Printre aceștia se numără și salvatori din cadrul echipelor de intervenție, care ar fi rămas fără oxigen în butelii.

Căutările la mina Listviajnaia, întrerupte în timpul nopții

Joi seara, autoritățile au decis să întrerupă căutările eventualilor supraviețuitori. Aceștia au luat o astfel de decizie din cauza riscului mare de explozie, generat de nivelurile ridicate de metan.

Președintele rus, Vladimir Putin, a oferit și el o reacție, precizând că speră să fie salvați cât mai mulți oameni.

Minele din Siberia au fost evaluate în 2016, fiind atunci 58 la număru. În urma evaluărilor, autoritățile au declarat, la vremea respectivă, că 34% dintre ele funcționau în condiții de nesiguranță.