Catedrala Notre-Dame se va redeschide pentru turiști

Catedrala Notre-Dame se va redeschide pentru turiști
Sursă Foto HEPTA Capital Pictures / Steve Ross/Capital Pictures

Catedrala Notre-Dame din Paris va putea fi curând vizitată din nou de către turişti, iar  credincioşii vor putea asista din nou la slujbele de acolo, relatează Reuters.

Conform autorităţilor din Franța, etapa de curățare a proiectului de restaurare a fost finalizată, ceea ce înseamnă că reconstrucția propriu-zisă va începe la sfârșitul sezonului estival.

Catedrala Notre-Dame se va redeschide pentru turiști

Catedrala Notre-Dame va fi restaurată la designul său anterior, inclusiv turla acesteia, proiectată la mijlocul anilor 1800, pentru care a fost ales lemn nou. Astfel că, redeschiderea acesteia este anunţată pentru 2024.

„Suntem încrezători că 2024 va fi anul în care o mare parte a acestei lucrări va fi finalizată, anul redeschiderii catedralei pentru credincioși și pentru public”, a spus Abdul Malak, Ministru al Culturii din Franța, în timp ce vizita situl.

Incidentul de la catedrala „Notre-Dame de Paris” a fost un incendiu violent care s-a declanșat în interiorul catedralei „Notre-Dame de Paris”, în seara zilei de 15 aprilie 2019.

Incendiul a provocat o emoție foarte puternică, atât în Franța, cât și în întreaga lume, precum și o importantă acoperire mediatică. La vremea aceea, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a descris incendiul  ca fiind unul „groaznic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe