Câți americani au votat deja la alegerile prezidențiale din SUA

Câți americani au votat deja la alegerile prezidențiale din SUA

Un record a fost deja înregistratalegerileprezidențiale din SUA, programate pentru data de 3 noiembrie.Deja peste 80 de milioane de americani au votat anticipat la alegerile prezidenţiale din SUA, conform datelor de la Elections Project, transmite DPA, preluată deAgerpres.

Peste 80 de milioane de americani au votat deja la alegerile prezidențiale

Cele 80 de milioane de americani care au votat anticipat reprezintă aproape 60% din totalul voturilor numărate la alegerile din 2016, când au votat aproximativ 137 de milioane de americani,

De asemenea, în 2016 numărul americanilor care au votat anticipat a fost de 47 de milioane.

Analiștii politici explică votul antiipat masiv prin interesul pentru competiția dintre preşedintele republican în exerciţiuDonald Trumpşi rivalul său democratJoe Biden, cât şi prin dorinţa alegătorilor de a reduce riscul de expunere la COVID-19.

Donald Trump este în urma lui Joe Biden în sondajele naţionale, însă cursa este mai strânsă în unele state cheie, pe care candidaţii trebuie să le câştige pentru a ajunge la Casa Albă.

Cu mult mai mulţi democraţi înregistraţi decât republicani par să fi folosit până acum votul prin corespondenţă, însă republicanii au un uşor avans asupra democraţilor la votarea anticipată la urne, conform Elections Project. Faptul că o persoană este înregistrată la un partid nu este neapărat un indicator al felului în care votează respectiva persoană în cursa prezidenţială.

În state importante precum Florida, Carolina de Nord şi Texas se înregistrează deja o participare ridicată la vot.

Contextul în care se desfășoară alegerile prezidențiale din SUA din acest an se desfășoară într-un context foarte dificil din cauza pandemiei de coronavirus.

Context critic al alegerilor prezidențiale din SUA

Numărul real al deceselor din Statele Unite cauzate de infecția cu Covid-19este estimat la300.000 de persoane, potrivit unuistudiual Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Asta deși numărul oficial de morți este de aproximativ 200.000 de decese, statistică ce ar subestima impactul real al virusului, potrivit AFP.

Un număr de200.000 de decese au fost raportate în perioada26 ianuarie – 3 octombrie, însăstudiul arată că au mai fost 100.000 de decese care scapă raportărilor.

Cele 100.000 de decesear fi trebuit atribuite coronavirusului, dar nu au fost înregistratedin cauza diagnosticului greșit sau lipsei de testare.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)