Catolicii din întreaga lume sărbătoresc Vinerea Mare în izolare. Papa Francisc s-a rugat într-o Piață San Pietro goală (FOTO, VIDEO)

Catolicii din întreaga lume sărbătoresc Vinerea Mare în izolare. Papa Francisc s-a rugat într-o Piață San Pietro goală (FOTO, VIDEO)

Catolicii din întreaga lume sărbătoresc Vinerea Mare, în izolare acasă din cauza pandemiei, în condițiile în care majoritatea bisericilor din întreaga lume au fost închise. La Vatican Papa Francisc a oficiat slujba, grandioasă în alți ani, în fața unei piețe goale. Doar câteva rânduri de oameni au asistat la ceremonie.

Cu toate acestea, ceremoniile religioase sunt transmise la televizor sau online, astfel încât milioanele de creștini catolici din întreaga lume pot asista de la distanță la slujba impresionantă care are loc la Vatican.

În condițiile în care Italia rămâne cea mai afectată țară din cauza pandemiei de COVID-19, vaticanul se supune restricțiilor sanitare impuse de guvernul italian.

În Piața Sfântul Petru,are loc unul dintre cele mai solemneevenimente religioase,rugăciunea ”Calea Crucii”, rostită în acest an în solitudine, comparativ cu alți ani în care piața era plină.

În după amiaza zilei de vineri Sfântul Părinte s-a prosternat cu fața la pământ înaintea Altarului Catedrei, a citit din Evanghelia după Sf. Ioan. A urmat apoidezvelirea Crucifixului. Dacă în anii trecuți adorația Sfintei Cruci se făcea prin sărutul de venerație, în acest an Papa Francisc a renunțat la acest gest solemn în contextul actualelor restricții sanitare.

Papa Francisc, mesaj emoționant pentru cei aflați în linia întâi în lupta cu COVID-19

Anterior slujbei, Papa Francisc a avut o intervenție neașteptată pe postul italian de televiziune Rai 1 și a transmis un mesaj emoționant despre pandemia de coronavirus și despre cei care se află în linia întâi în lupta cu pandemia.

„Acum mă gândesc la Domnul răstignit și la numeroasele povești ale oamenilor răstigniți de această pandemie. Mă gândesc la medici, asistente, maici, preoți, care au murit pe front ca soldații. Și-au dat viața din dragoste. Rezistente ca Maria sub cruci, ei și comunitățile lor din spitale, având grijă de bolnavi. Astăzi există crucifixuri care mor din dragoste. Mă gândesc la asta “ a spus Papa Francisc în timpul intervenției sale.

Italia contină să fie cea mai afectată țară din cauza pandemiei

Italia continuă să rămână cea mai lovită țară de pandemia provocată de COVID-19, în condițiile în care alte 570 de persoane confirmate cu noul coronavirus și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Astfel, bilanțul deceselor din peninsulă a ajuns la 18.849 și este cel mai mare din lume, potrivit datelor centralizate de Worldometer.

Cu toate acestea numărul deceselor noi se afla vineri, într-o scădere ușoară comparativ cu ziua anterioară, când erau înregistrate 610 victime.

Ultima oră
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)