„Cea mai mare plantație de canabis din Europa” a fost anihilată. Aceasta se întindea pe o suprafață de 67 de hectare

„Cea mai mare plantație de canabis din Europa” a fost anihilată. Aceasta se întindea pe o suprafață de 67 de hectare
„Cea mai mare plantație de canabis din Europa” a fost anihilată. Sursa: Freepik

Garda Civilă spaniolă şi poliţia din Navarra, în nordul Spaniei au susținut că au anihilat cea mai mare plantație de canabis din Europa. Plantația se întindea pe o suprafaţă de 67 de hectare şi conţinea aproape 415.000 de plante.

Ferma este considerată „cea mai mare cultură de canabis din Europa” descoperită până în prezent. Plantele erau destinate unor țări precum „Elveția sau Italia” pentru a fi transformate în CBD (canabidiol, molecula relaxantă fără efect narcotic) și alte derivate, potrivit Agerpres.

„Cea mai mare plantație de canabis din Europa” a fost anihilată

Proprietarul plantației a declarat că producea cânepă pentru uz industrial. Odată procesate aceste plante ar fi putut atinge o valoare de piață totală de 100 de milioane de euro.

În urma operațiunii, au fost reținuți trei suspecți. Sistemul pe care îl operau era dotat cu sistem de ventilaţie şi control al temperaturii pentru uscarea plantelor.

Polițiștii au interceptat un camion încărcat cu 23.000 de plante uscate de canabis

Afacerea a fost descoperită în momentul în care polițiștii spanioli au interceptat un camion pregătit de plecare, cu destinația Italia, care transporta 23.000 de plante uscate de canabis.

În interiorul acestuia, au fost găsite aproximativ 13.000 de plante. Ulterior, poliția a declarat că toate aceste plante au fost distruse, împreună cu celelalte care creșteau pe plantație.

Plantele de pe plantație au fost estimate la o valoare de 30 de milioane de euro după procesarea şi transformarea în CBD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”
18:55 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 2 – 8 octombrie 2022. Aspecte astrale de mare forță (VIDEO)