Cetățenii din statele afectate de Ebola vor primi azil provizoriu din partea SUA

Cetățenii din statele afectate de Ebola vor primi azil provizoriu din partea SUA

Statele Unite vor acorda un azil provizoriu cetăţenilor din Liberia, Sierra Leone şi Guineea care locuiesc pe teritoriul american, evitând astfel să-i expulzeze spre ţările afectate de virusul Ebola, informează AFP.

Imigranţi vor putea beneficia de Statutul de protecţie temporară (TPS) pentru o perioadă de 18 luni, dacă vor solicita acest lucru a anunţat secretarul american pentru Securitate Internă Jeh Johnson.

„Cetăţenii eligibili din Liberia, Guineea şi Sierra Leone, precum şi persoanele fără cetăţenie care au trăin anterior într-una din aceste ţări, nu vor fi expulzaţi din Statele Unite şi vor primi autorizaţie de muncă”, potrivit unui comunicat.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să demonstreze că „rezidează în mod permanent” în Statele Unite şi „sunt prezenţi fizic în această ţară în mod continuu”.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), numărul de decese provocate de epidemia de Ebola a ajuns la 5.420 în opt state din Africa.

Tags:
Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare