Cine este și cum arată cea mai înaltă femeie din lume. La 24 de ani, are peste 2,15 metri (FOTO)

Cine este și cum arată cea mai înaltă femeie din lume. La 24 de ani, are peste 2,15 metri (FOTO)
Foto: colaj Instagram / Rumeysa Gelgi

Cea mai înaltă femeie din lume este din Turcia și are 24 de ani. Rumeysa Gelgi are peste 2,15 metri și a fost declarată recent, de către Guinness World Records drept cea mai înaltă persoana de sex feminin în viață.

Înălțimea femeii se datorează unei afecțiuni, numită sindromul Weaver. Sindromul are ca efecte, printre alte manifestări și o creștere accelerată, notează Sky News.

Tânăra este extrem de activă în mediul online și are peste 5.ooo de urmăritori pe Instagram. Într-o postarea distribuită, ea le transmitea fanilor faptul că fiecare dezavantaj poate fi transformat într-o calitate, iar oamenii nu trebuie să înceteze sa își cunoască și să își descopere potențialul la adevărata lui valoare.

Cine este cea mai înaltă femeie din lume? Măsoară 2,15 metri

Rumeysa Gelgi a doborât recordul pentru a patra oară. În 2014, ea a fost declarată și cea mai înaltă persoana adolescentă în viață. Tânăra din Turcia se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, în cea mai mare parte a timpului.

Uneori, mai folosește și un cadru pentru deplasare.

„Este o onoare să îi urăm din nou bun venit Rumeysei în Cartea Recordurilor. Spiritul ei neîmblânzit şi mândria de a se face remarcată în mulţime reprezintă o inspiraţie pentru fiecare persoană”, a precizat Craig Glenday, din partea Guinness World Records.

Ultima oră
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)
17:02 - Valeriu Gheorghiță anunță maraton de vaccinare la fiecare sfârşit de săptămână, în București, până la finele anului. Lista centrelor (VIDEO)