Circulația trenurilor cu refugiați de la Budapesta spre Viena, reluată după aproape o saptămână (VIDEO)

Circulația trenurilor cu refugiați de la Budapesta spre Viena, reluată după aproape o saptămână (VIDEO)
Foto: nypost.com

Autorităţile ungare au permis, în cele din urmă, plecarea mai multor trenuri cu refugiaţi spre Viena. Acestea sunt primele garnituri care îi transportă pe migranţi din Budapesta spre capitala Austriei, după aproape o săptămână, infomează B1 TV.

Turiştii care tranzitează Budapesta sunt impresionaţi de drama refugiaţilor.

„Am plecat din Grecia şi am văzut mulţi refugiaţi în camioane, i-am văzut dormind pe unde au apucat, nu au existat toalete. Să le oferim ceea ce au nevoie şi să le urăm, sincer, noroc”, a declarat o turistă.

Decizia autorităţilor maghiare este una surprinzătoare, pe fondul înăspririi de către Ungaria a măsurilor împotriva imigranţilor. În urmă cu două zile, Guvernul de la Budapesta a refuzat intrarea a doua trenuri cu refugiaţi sirieni din Serbia.

Un tren care a plecat de la Belgrad a fost oprit în staţia de la Subotica în noaptea de sâmbătă spre duminică şi i s-a interzis să-şi continue călătoria spre Ungaria. Trenul a aşteptat permisiunea să-şi continue drumul însă cursa a fost anulată

Refugiaţii sirieni au rămas blocaţi la Subotica.

Totodată, expresul Avala a fost oprit tot la Subotica, timp de două ore, duminică după prânz, şi a putut să-şi continue drumul către Budapesta şi Viena doar după ce refugiaţii au fost daţi jos din tren.

Circulația trenurilor cu refugiați de la Budapesta spre Viena, reluată

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)