Comisia Europeană a demarat proceduri de infringement împotriva a 14 state, printre care și ROMÂNIA, pe tema deșeurilor. UNGARIA, amenințată cu SUSPENDAREA dreptului de vot în UE

Comisia Europeană a demarat proceduri de infringement împotriva a 14 state, printre care și ROMÂNIA, pe tema deșeurilor. UNGARIA, amenințată cu SUSPENDAREA dreptului de vot în UE
Foto: CIWM Journal

Comisia Europeană a demarat miercuri proceduri de infringement împotriva a 14 state membre, printre care se numără și România, pentru nerespectarea obligațiilor privind implementarea și raportarea implementării mai multor norme ale Uniunii Europene în domeniul deșeurilor, conform unui comunicat de presă al Executivului comunitar.

Procedurile demarate miercuri împotriva Ciprului, României, Franței, Italiei, Marii Britanii, Spaniei, Maltei, Irlandei, Olandei, Greciei, Suediei, Danemarcei, Sloveniei și Luxemburgului vizează lipsa rapoartelor privind atingerea obiectivelor de reutilizare, reciclare și valorizare, în funcție de directiva deșeurilor de echipamente electrice și electronie, directiva privind bateriile, ambalajele, vehiculele ajunse la finalul ciclului de viață și regulamentul referitor la transferul deșeurilor.

Pe lângă acestea, Comisia Europeană a cerut miercuri Austriei, Ciprului, Portugaliei și României să transpună integral legislația UE privind instalațiile portuare de preluare a deșeurilor care provin din exploatarea navelor și reziduurilor de încărcătură. Cele patru state membre au la dispoziție două luni pentru a remedia situația.

Pentru unele state, amenințarea Comsiei Europene nu este însă singura problemă. Ungaria se află de asemenea într-o poziție delicată, fiind amenințată cu suspendarea dreptului de vot, după ce Parlamentul European a acționat în baza articolului 7, pentru nerespectarea de către Ungaria a măsurilor impuse privind alocarea și primirea refugiaților, informează România TV.