Consiliul Federației Ruse a votat anexarea. Mai urmează doar semnătura lui Putin

Consiliul Federației Ruse a votat anexarea. Mai urmează doar semnătura lui Putin

Consiliul Federaţiei Ruse, camera superioară a parlamentului, a votat astăzi anexarea celor patru regiuni ucrainene ocupate după invazia declanșată la 24 februarie.

Procedura are un caracter legislativ intern și formal prin care Kremlinul vrea să dea un caracter legal încadrarea administrativă a teritoriilor ocupate în cele şapte luni de conflict, menționează Reuters.

Procesul format de înregimentare a celor patru teritorii rupte de la Ucraina – ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul declarat al Ucrainei – mai are nevoie doar de semnătura finală a preşedintelui Vladimir Putin.

Anexarea, votată în unanimitate
Într-o şedinţă desfăşurată în cursul acestei zile, Consiliul Federaţiei a ratificat cu unanimitate de voturi anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie.

Votarea s-a derulat după ce, un proces similar a avut loc ieri în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului.

Opinia lumii nu contează pentru Rusia

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, a subliniat că pentru Moscova nu contează dacă Occidentul nu recunoaşte aşa-zisele referendumuri de anexare a teritoriilor ucrainene, pentru că le revine oamenilor care trăiesc în acele teritorii ”să înţeleagă noua realitate”, anunță EFE.

Șeful diplomației ruse este și cel care a prezentat documentele de ratificare a anexării.

Limba ucraineană va fi „permisă” în teritotiile invadate

Potrivit noilor prevederi ale Federației Ruse, limba oficială în teritoriile ucrainene ocupate va fi rusa, în timp ce folosirea limbii ucrainene va fi „permisă”; în context s-a stabilit ca moneda ucraineană să fie înlocuită de rublă.

Urmăriți B1TV.ro și pe