Coreea de Sud a restricționat traficul aerian și rutier pentru examenul de admitere la facultăți

Coreea de Sud a restricționat traficul aerian și rutier pentru examenul de admitere la facultăți
Foto: afp.com

Autorităţile din Coreea de Sud au imobilizat la sol avioane, au reprogramat exerciţii militare şi au decis ca instituţiile să înceapă programul mai târziu pentru a evita blocajele în trafic, în contextul desfăşurării examenului de admitere la facultăţi, considerat crucial pentru viitorul tinerilor, relatează Daily Mail.

Aproximativ 650.000 de elevi participă joi la examenul de admitere la facultate, considerat critic pentru viitorul lor, atât în privinţa carierei, cât şi a căsătoriei. Succesul la acest examen presupune obţinerea unui loc la o universitate de elită, iar rezultatele bune sunt atât de importante încât întreaga ţară intră într-o „perioadă de tăcere”.

În ziua testului, Ministerul Transporturilor a interzis toate aterizările şi decolările pe o perioadă de 40 de minute, cât durează principalul examen oral care se desfăşoară simultan în 1.257 de centre la nivel naţional.

Instituţiile publice şi marile companii, precum şi Bursa şi-au început programul cu o oră mai târziu decât de obicei, pentru a evita blocajele în trafic şi a se asigura că elevii ajung la timp pentru examen.

Armata a reprogramat exerciţii ale artileriei şi Forţelor aeriene, iar circulaţia autovehiculelor a fost interzisă pe o rază de 200 de metri de centrele de examinare.

În plus, elevii care riscă să întârzie la examen pot suna la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutorul poliţiei, mobilizată de asemenea cu maşini şi motociclete.