CORONAVIRUS | AstraZeneca și-a vândut participația la Moderna cu peste un miliard de dolari

CORONAVIRUS | AstraZeneca și-a vândut participația la Moderna cu peste un miliard de dolari
Foto: Hepta

AstraZeneca Plc și-a vândut acțiunea de 7,7% din Moderna Inc pentru peste 1 miliard de dolari, după ce acțiunile companiei americane de biotehnologie au crescut în urma aprobării vaccinului său contra coronavirus.

Nu este clar în ce perioadă AstraZeneca, cu sediul în Marea Britanie, și-a vândut participația în Moderna, scrie The Times, citat de Reuters.

AstraZeneca păstrează parteneriatul cu Moderna pentru alte tratamente pentru boli și ar putea vinde vaccinul AstraZeneca / Universitatea Oxford COVID-19 pe bază comercială în viitor, dacă virusul devine endemic.

Moderna, al cărui vaccin este folosit pentru utilizare de urgență împotriva COVID-19 în Statele Unite, a declarat săptămâna trecută că așteaptă vânzări de 18,4 miliarde de dolari din vaccinul său împotriva coronavirusului în acest an.

Anthony Fauci recomandă americanilor să se vaccineze cu oricare dintre cele trei vaccinuri pentru Covid-19 care sunt aprobate

Doctorul Anthony Fauci i-a încurajat pe americani să accepte oricare dintre cele trei vaccinuri aprobate.

„Toate trei sunt într-adevăr destul de bune și oamenii ar trebui să o ia pe cea care le este mai disponibilă. Dacă te duci într-un loc și ai J&J, și acesta este cel care este disponibil acum, aș lua-o ”, a spus Fauci.

Guvernul SUA a autorizat vaccinul COVID-19 cu doză unică Johnson & Johnson sâmbătă, făcându-l al treilea care va fi disponibil în țară în urma celor de la Pfizer / BioNTech și Moderna. Ambele vaccinuri necesită două doze și trebuie transportate congelate. Vaccinul J&J poate fi expediat și depozitat la temperatura normală a frigiderului.

Atât vaccinurile Pfizer, cât și cele Moderna au prezentat rate de eficacitate mai mari în studiile care au utilizat două doze față de vaccinul cu o singură injecție al lui J & J. Cu toate acestea, Fauci și alți experți spun că comparația directă este dificilă, deoarece studiile au avut obiective diferite, iar J & J s-au realizat în timp ce circulau noi variante mai contagioase ale virusului.