CORONAVIRUS | Brazilia intenţionează să îşi vaccineze întreaga populaţie împotriva Covid-19

CORONAVIRUS | Brazilia intenţionează să îşi vaccineze întreaga populaţie împotriva Covid-19
Sursa Foto: Facebook

Ministrul Sănătăţii din Brazilia, Eduardo Pazuello, a anunțat că intenţionează să vaccineze întreaga populaţie a acestei ţări sud-americane împotriva maladiei COVID-19 în anul 2021, informează Reuters.

Decizia a fost luată în contextul agravării celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus şi al unei presiuni tot mai mari cu care se confruntă guvernul brazilian.

”Braziliava cumpăra orice vaccin eficient care va fi aprobat de ANVISA”

Deși se dorește vaccinarea populației, mai mulţi guvernatori federali au afirmat că Guvernul brazilian nu este pregătit pentru o campanie de imunizare în masă şi nu a reuşit să îşi asigure o cantitate de vaccinuri suficient de diversă.

Spre deosebire de celelalte oficialități, Eduardo Pazuello a precizat că ministerul pe care îl conduce va cumpăra orice vaccin eficient care va fi aprobat de Autoritatea naţională de reglementare (ANVISA) şi care va avea un preţ de comercializare rezonabil.

De la debutul crizei sanitare și până în momentul de față, Brazilia a raportat în jur de 6milioane 730 de mii de cazuri confirmate.

Deşi Brazilia deţine un istoric de invidiat în privinţa campaniilor naţionale de vaccinare şi un sistem de sănătate publică bine poziţionat pentru a fi la înălţimea actualelor provocări sanitare, preşedintele Jair Bolsonaro a negat în repetate rânduri gravitatea noului coronavirus şi s-a declarat sceptic în privinţa vaccinării. Preşedintele brazilian a anunţat deja că nu se va vaccina împotriva maladiei COVID-19.

Când va începe vaccinarea națională?

Guvernul brazilian a anunţat mai multe date la care vaccinarea naţională ar putea să înceapă.

În primă fază, campania de vaccinarea fost programată pentru luna martie 2021. Ulterior, ministrul Pazuello a spus apoi că aceastaar putea să înceapă totuşi în ianuarie sau în februarie. La ceva timp, acelaşi ministru brazilian a dezvăluit că vaccinurile anti-COVID-19 ar putea fi administrate chiar de la sfârşitul lunii decembrie 2020.

În prezent, autoritățile braziliene se confruntă cu presiunea exercitată de criticile formulate de guvernatorul din Sao Paulo, cel mai populat şi mai bogat stat brazilian.

Guvernatorul Joao Doria a asigurat accesul statului Sao Paulo la vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac şi şi-a luat angajamentul de a începe inoculările până pe 25 ianuarie, cu sau fără ajutorul guvernului federal. Între timp, guvernul federal brazilian a semnat o scrisoare de intenţie pentru a cumpăra 70 de milioane de doze de la grupul Pfizer şi aproximativ 100 de milioane de doze de la compania AstraZeneca.

Brazilia, ţara cu cele mai multe victime zilnice din lume cauzate de Covid-19, a raportatun bilanţ total de 179.032 de morţi, potrivit datelor anunţate de Ministerul Sănătății, considerate totuşi subevaluate de comunitatea ştiinţifică, având în vedere că această ţară efectuează prea puţine teste.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)