Cozi kilometrice la mâncare și porții insuficiente, în sudul Ucrainei. Nu mai e nici apă potabilă

Cozi kilometrice la mâncare și porții insuficiente, în sudul Ucrainei. Nu mai e nici apă potabilă
Situaţia umanitară în sudul Ucrainei, la Mykolaiv, se degradează pe zi ce trece, sursă foto: captură YT

Nikolaevul trece prin bombardamente agresive, în Odesa a ajuns un nou val de refugiați – transmite corespondentul Radio România Actualități, Alexandru Buzică.

Conducta care aproviziona cu apă potabilă cetățenii a fost distrusă

Situaţia umanitară în sudul Ucrainei, la Nikolaev, se degradează pe zi ce trece. Orașul, care avea o populație de 450.000 de locuitori înainte de război, acum are cu 60% mai puțin, pentru că majoritatea au ales să fugă din cauza bombardamentelor neîncetate care afectează regiunea.

Conducta care aproviziona cu apă potabilă cetățenii a fost distrusă de ruşi, iar pentru că aceasta se află într-un teritoriu ocupat de invadatori, spre zona Herson, autoritățile ucrainene nu o pot repara.
Oamenii formează cozi lungi, chiar și de un kilometru, pentru o porție de mâncare.

În centrul orașului se află organizații umanitare din toată lumea, care îi ajută în special pe cei bătrâni și nevoiași.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse