CTP, revoltat după alegerile din Ungaria: „Viktor Orban e un ‘Putin’. Să-și facă rubla monedă națională!”

CTP, revoltat după alegerile din Ungaria: „Viktor Orban e un 'Putin'. Să-și facă rubla monedă națională!
Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Facebook

CTP este nemulțumit de rezultatul alegerilor parlamentare din Ungaria, în urma cărora partidul Fidesz, al premierului Viktor Orban, s-a impus „en fanfare”.

Cel mai tare îl deranjează pe cunoscutul gazetar opoziția lui Viktor Orban față de politica de la Bruxelles.

„A fost un vot ‘putinian’ (n.r. – votul poporului maghiar pentru victoria detașată a partidului Fidesz, la alegerile din Ungaria) (…)

Una dintre vine aparține Uniunii Europene, pe lângă problema cu gazul – taxa de protecție plătită mafiei KGB-iste răspândite în toată lumea. UE mai are o vină, toleranța față de Ungaria. Cum mergem noi mai departe? Ungaria da a nu știu câta oară cu flit la UE, ‘noi plătim gaz în ruble că așa vrem noi.’ 

Noi, România, avem același statut în UE ca Ungaria sau alte state, care înțeleg să se mobilizeze, să dea dovadă de unitate. 

CTP, revoltat: „Ungaria este o jignire la adresa membrilor UE care înțeleg să lupte și să sufere”

Ungurii o s-o ducă bine cu gazul rusesc, noi vom strânge cureaua împreună cu UE, ca să luptăm împotriva crimelor și a nemerniciei din Ucraina. Alții o să aibă același statut. Unii spun că ar trebui să fie dați afară din UE (n.r. – Ungaria). Să-și facă rubla moneda națională! Asta e problema morală a UE. Ungaria este o jignire la adresa membrilor UE care înțeleg să lupte și să sufere. 

Orban e un ‘Putin’. Știți de ce face toate astea față de UE? Pentru Trianon. Alimentează atitudinea că Ungaria a fost ciopârțită de Franta, Marea Britanie, SUA, pentru că nu are la dispoziție armata și resursele lui Vladimir Putin. Dacă le-ar avea la dispoziție, ar face ce face Putin. Unde? Gândiți-vă! Acesta e domnul Orban”, a declarat CTP, pentru Digi24, vineri seara.

Urmăriți B1TV.ro și pe