Operațiunea de capturare a lui Viktor Medvedciuk, principalul aliat al rușilor în Ucraina. Șeful SBU: Agenții au condus o operațiune fulgerătoare și periculoasă

Operațiunea de capturare a lui Viktor Medvedciuk, principalul aliat al rușilor în Ucraina. Șeful SBU: Agenții au condus o operațiune  fulgerătoare și periculoasă
Un copil de 14 ani a fost arestat pentru 11 infracțiuni de furt calificat

Acțiunea de capturare a lui Viktor Medvedciuk, care este un aliat  important a lui Vladimir Putin în Ucraina s-a desfășurat pe mai multe niveluri, potrivit directorului serviciului de informații al Ucrainei, Ivan Bakanov.

Viktor Medvedciuk a fugit din arestul de la domiciliu la doar câteva zile după începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunţat un consilier al Ministerului de Interne de la Kiev, Anton Gheraşcenko. Acesta a fost acuzat de „înaltă trădare” pentru afaceri ilicite în peninsula Crimeea anexată de Rusia.

Viktor Medvedciuk fusese plasat în arest la domiciliu din luna mai a anului trecut, într-un dosar pe care-l consideră motivat politic.

„Poți să fii politician pro-rus și să lucrezi ani la rând pentru statul agresor. Poți să fugi de justiție. Poți chiar să porți uniformă militară ucraineană, ca să te camuflezi… Dar te ajută asta să scapi de pedeapsă? Nicidecum! Cătușele te așteaptă”, au descris ofițerii de informații ucraineni pe pagina de Twitter a serviciului SBU, Ei au atras atenția și că  aceeași soartă o vor avea și ceilalți „trădători ai Ucrainei”.

A fost o  operațiune „fulgerătoare și periculoase”

Directorul SBU, Ivan Bakanov, a menționat că Viktor Medvedciuk a fost capturat în urma unei operațiuni „fulgerătoare și periculoase”, care s-a desfășurat pe mai multe niveluri.

„Le mulțumesc tuturor ofițerilor SBU și în special investigatorilor și ofițerilor de contrainformații, care, urmând instrucțiunile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-au dovedit profesionalismul și au condus o operațiune specială fulgerătoare și periculoasă, pe mai multe niveluri, pentru a-l reține pe deputatul Medvedciuk”, a detaliat șeful SBU.

Viktor Medvedchuk a fost capturat

Capturarea lui Viktor Medvedciuk a fost anunțată ca o mare victorie marți seară de președintele  Ucrainean Volodimir Zelenski și de serviciul de informații SBU.

Viktor Medvedciuk, al cărui partid politic pro-Rusia este al doilea ca mărime în parlamentul de la Kiev, este cetăţean ucrainean, dar are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, cu care obișnuia să își petreacă vacanțele la Marea Neagră. Liderul de la Kremlin este, de altfel, naşul fiicei sale. Tocmai de aceea, de la începutul crizei din Ucraina, numele lui a fost vehiculat ca fiind un potențial înlocuitor al președintelui Volodimir Zelenski preferat de Moscova.

„Relația noastră s-a dezvoltat de-a lungul a 20 de ani”, mărturisea Medvedciuk într-un interviu acordat anul trecut revistei Time. „Nu vreau să spun că exploatez această relație, dar se poate spune că a făcut parte din arsenalul meu politic”, declara el despre legăturile cu Vladimir Putin, conform Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe