Cursa pentru postul de cancelar al Germaniei, tot mai strânsă. CDU s-a apropiat de SPD, cu trei zile rămase până la alegeri

Cursa pentru postul de cancelar al Germaniei, tot mai strânsă. CDU s-a apropiat de SPD, cu trei zile rămase până la alegeri
Principalii candidați la funcția de cancelar al Germaniei sunt Armin Laschet (CDU) și Olaf Scholz (SPD). Foto: Facebook

Cetățenii germani sunt așteptați la urne duminică, într-un moment ce anunță finalul celor 16 ani petrecuți la putere de Angela Merkel, iar cursa electorală pare tot mai strânsă. Cu doar trei zile rămase până la alegerile federale, conservatorii actualului cancelar au redus la 4% diferența față de SPD.

B1 TV va difuza duminică, de la ora 15:45, un documentar de excepție despre viața și cariera Angelei Merkel, una dintre cele mai influente personalități politice din ultimele două decenii.

CDU s-a apropiat de SPD în sondaje, dar Olaf Scholz rămâne candidatul cu cele mai multe șanse la postul de cancelar al Germaniei

SPD, care îl propune pentru postul de cancelar pe Olaf Scholz, actualmente vice-cancelar și ministru federal al finanțelor, a scăzut cu un punct, la 25%, conform sondajului realizat de Kandar, transmite Reuters preluată de Today.

În schimb, alianța CDU/CSU, care îl propune pe Armin Laschet ca succesor al Angelei Merkel, a crescut cu un punct, ajungând astfel la 22%.

Dacă Verzii au scăzut și ei cu un punct și au ajuns la 16%, FDP a rămas la 11%.

Angela Merkel, la putere din anul 2005, intenționează să facă un pas în spate după alegerile federale de duminică. La ora actuală, Olaf Scholz de la SPD pare să se bucure de departe de cea mai mare popularitate în rândul votanților germani.