CV-ul impresionant al lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei

CV-ul impresionant al lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei

Dominic Fritz, candidatul USR PLUS care l-a învins la alegerile din Timișoara pe Nicolae Robu are un CV impresionant, fiind unul dintre puținii primari cu studii solide de științe politice în străinătate.

Cum arată CV-ul luiDominic Fritz, noul primar al Timișoarei

Dominic Fritz a lucrat peste 10 ani în administrația publică germană înainte să fac pasul în politica locală din Timișoara. Dominic Fritz s-a născut în Germania și spune, despre el, că a crescut într-un sat aflat la sud de Pădurea Neagră din Germania. La 16 ani, a primit o bursă oferită de Parlamentul Germaniei, el trăind un an în Statele Unite ale Americii.

În 2003 a absolvit un liceu romano-catolic din Germania și a ajuns în Timișoara, unde a făcut un an de voluntariat la o casă de copii.

În 2009, după studii de științe politice și administrative în Germania, Franța și Anglia, mi-am început cariera profesională ca și consilier în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ).

Între 2016-2019 afost șeful de cabinet al fostului președinte al Germaniei și fost director al FMI, Horst Köhler, la Berlin. Din această poziție, acolaborat cu multe instituții și autorități naționale și internaționale precum Națiunile Unite, Banca Africană de Dezvoltare sau Ministerul Afacerilor Externe din Germania.

În perioada 2009-2019, a fost membru al Partidului Verzilor (partid de centru, ecologist) din Germania. Între 2011-2012 a fost ales în biroul local Frankfurt am Main, unde printre altele a co-organizat campania pentru alegerile locale.

Hobbiurile noului primar de la Timișoara sunt muzica, cititul, mersul cu bicicleta și Netflix-ul. Iubita lui Dominic Fritz este diplomată în cadrul ONU, iar cei doi încă nu au copii.

Nicolae Robu, despre renunțarea la cariera politică

Nicolae Robu, fostul primar de la Timișoara, dar și candidatul PNL în cursa pentru alegerile locale în 2020 a fost învins la scrutinul din 27 septembrie.

Într-o intervenție telefonică pe B1 TV, fostul primar de la Timișoara a oferit o reacție, după înfrângerea de la Timișoara, în fața candidatului USR, Dominic Fritz. Întrebat cum privește alegerea timișorenilor,Nicolae Robua explicat:

„Nu am decât să o respect. Înseamnă că oferta mea de dezvoltare în forță a orașului, așa cum s-a întâmplat pe parcursul celor 8 ani, nu a fost pe placul timișorenilor. Doresc altceva, e dreptul domniilor lor, eu sunt împăcat, sunt mândru de ce las în urma mea, orașul este schimbat radical, tocmai prin această abordare în forță. (…) Dacă timișorenii își doresc altceva eu le respect opțiunea”, a declaratNicolae Robu.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)