Daily Mail: Nicolae Ceauşescu, nemulţumit de jocul Scrabble pe bună dreptate!

Daily Mail: Nicolae Ceauşescu, nemulţumit de jocul Scrabble pe bună dreptate!
"Aşa cum oamenii buni iau decizii greşite, aşa şi oamenii răi iau decizi corecte. Majoritatea pot afirma că Nicolae Ceuşescu a fost un om rău, dar într-unul din actele sale finale de preşedinţie a luat o...

„Aşa cum oamenii buni iau decizii greşite, aşa şi oamenii răi iau decizi corecte. Majoritatea pot afirma că Nicolae Ceuşescu a fost un om rău, dar într-unul din actele sale finale de preşedinţie a luat o decizie bună. Şi aici mă refer, bineînţeles, la decizia de a interzice jocul Scrabble, declarând că este un rău subversiv”, scrie Craig Brown în Daily Mail.

Jurnalistul este de părere că jocul cuvintelor este doar o pierdere de timp, în care ajungi să discuți în cotradictoriu cu prietenii tăi despre definiţia unor termene şi despre noile combinaţii (AH, HA, AA, AHA) care parcă nu mai au nicio legătură cu realitatea.

Craig Brown aduce în discuţie The Official Scrabble Dictionary, „cea mai enervantă carte din lume”, care listează toate cele 260.000 de cuvinte acceptate, iar ” autorii nici măcar nu se străduiesc să le explice”. „În fiecare an se introduc o grămadă de cuvinte noi, majoritatea fiind foarte ciudate”.

Mai mult, americanul susţine că în curând jucătorii nu vor mai fi mulţumiţi de felul cum va decurge o partidă, aceştia ajungând probabil să pună litere la nimerală.

„De-a lungul anilor, producătorii de Scrabble au venit cu multe fapte şi cifre deprimante. Ei spun, de exemplu, că dacă toate piesele de Scrabble produse s-ar pune cap la cap ar înconjura de opt ori lumea întreagă. Dar cel mai deprimant lucru este că milioane de piese au dispărut de când jocul a fost inventat. De ce? Pentru că atât de multe certuri apar, încât piesele ajung pe podea”, a adăugat jurnalistul.

Brown îşi conchide ideile spunând că noul Official Scrabble Dictionary va fi urât de toată lumea şi va fi cauza tuturor argumentelor noi, iar „săracul preşedinte, probabil că se răsuceşte în mormânt”.